BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiDünyayı asteroid çarpmasından nükleer silah kurtaracak----

Dünyayı asteroid çarpmasından nükleer silah kurtaracak

Dünyayı asteroid çarpmasından nükleer silah kurtaracak
25 Aralık 2023 - 08:50 www.finansgundem.com

Kaliforniyalı araştırmacılar nükleer bombanın asteroid yüzeyinde patlatıldığında nasıl bir etki yaratacağına dair bir simülasyon geliştirdi. Yapay zeka temelli modelle asteroidin durdurulup durdurulamayacağı bulundu.

NASA öldürücü bir asteroidi Dünya'ya gelen yoldan saptırabileceğini kanıtlamış olsa da bilim adamları çalışmalarına devam ediyor ve bu çalışmaların odağında nükleer bomba da var.

Lawrence Livermore Ulusal Laboratuvarı'ndaki (LNL) bilim insanları, NASA'nın başarısız olması durumunda bir nükleer bombanın dünyayı asteroid çarpmasından kurtarıp kurtaramayacağını görmek için simülasyonu oluşturdu.

NTV'nin haberine göre araştırmayı yürüten Mary Burkey, "Yeterli uyarı zamanımız olursa, potansiyel olarak bir nükleer bombayı fırlatabilir ve onu milyonlarca kilometre uzağa, Dünya'ya doğru gelen bir asteroide gönderebiliriz." ifadelerini kullandı.

Burkey, nükleer silahların herhangi bir insan teknolojisi arasında birim kütle başına en yüksek enerji yoğunluğu oranına sahip olduğunu ve bunun da onları asteroid tehditlerini azaltmada paha biçilmez bir araç haline getirebileceğini söyledi.

NASA'dan kayıp göktaşı uyarısı! 2024'te Dünya'ya çarpabilir

82 milyar dolarlık nükleer silah yatırımı

BM, nükleer silahların yasaklanması için çağrıda bulundu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)