BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünyanın en şişman ülkeleri açıklandı----

Dünyanın en şişman ülkeleri açıklandı

Dünyanın en şişman ülkeleri açıklandı
23 Ocak 2023 - 10:57 www.finansgundem.com

Yapılan bir çalışmaya göre, dünya üzerindeki en şişman ve sağlıksız ülkeler belli oldu. ABD ise listenin ilk 10'unda yer almadı.

Fazla kilolu olmanın getirdiği bir hastalık olan obezite, dünya genelinde önlenebilir ölümler arasında ikinci sırada gelirken dünyadaki en kilolu ve sağlıksız milletleri sıralayan Our World in Data’nın verileri, 2016 yılında dünyanın dört bir yanındaki 195 ülkeden alınan rakamların derlemesiyle elde edildi.

Dünyadaki yetişkinlerin üçte birinden fazlasının veya yüzde 39’unun aşırı kilolu veya obez olduğu görüldü. Rakamlara göre İngilizlerin kabaca yüzde 64’ü ve Amerikalıların yüzde 68’i de şişman.

Ayrıca, dünya genelinde 18 yaş ve üzerindeki yetişkinlerin yüzde 13’ünün 2016 yılında obez olduğu kaydedildi.

LİSTENİN BAŞINDA…

Listeye göre, Pasifik adası Nauru, %88,5 oranında fazla kilolu veya obez olarak listenin başında yer aldı. Dünyanın en zayıf ülkesi de %18,3 oranla Vietnam oldu.

Dünyanın en şişman on ülkesinin tamamı Pasifik’te bulunurken bunu sırasıyla yüzde 84,7, yüzde 83,5 ve yüzde 81,9 oranlarıyla Cook Adaları, Marshall Adaları ve Tuvalu izledi.

Pasifik dışında, Kuveyt yüzde 73,4’lük bir oranla on birinci sıraya yerleşti. 195 ülkenin yer aldığı tabloda ABD 15., Avustralya 25. ve İngiltere 30. sırada yer aldı.

Obezite; kalp hastalığı, inme, diyabet ve çeşitli kanser türleri dahil olmak üzere dünyanın önde gelen ölüm nedenlerinden bazıları için önemli bir risk faktörüdür. Obezite ile bağlantılı olan tip 2 diyabet; kalp hastalığı, görme kaybı ve böbrek sorunları gibi komplikasyonlara da yol açabilir.

Obezite tedavisinde Türkiye dünya markası

 

Obezite ve meme kanseri doğrudan ilişkili

 

Fazla kilolu kişilerin torunlarında obezite riski yüksek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)