BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinObezite ve meme kanseri doğrudan ilişkili----

Obezite ve meme kanseri doğrudan ilişkili

Obezite ve meme kanseri doğrudan ilişkili
04 Şubat 2022 - 12:32 www.finansgundem.com

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atakan Sezer'e göre fazla kilo, alkol ve egzersizden uzak bir yaşamın meme kanseri riskini artırıyor.

Prof. Dr. Sezer, AA'ya yaptığı açıklamada Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre kadınlarda kansere bağlı ölümlerde meme kanserinin ilk sırada yer aldığını belirtti. Sezer, meme kanserinde erken tanı ve tedavinin önemine vurgu yaptı. Meme kanseri, düzenli taramalar ve farkındalık çalışmalarıyla erken evrede farkedilebiliyor.

Meme kanseri görülme sıklığının yaşam tarzı değişikliklerine bağlı olarak arttığına işaret eden Sezer, "Bazı yaşam tarzı değişiklikleri, kilo almak, alkol kullanımı, egzersizden uzak yaşamak ve sedanter pasif yaşam meme kanseri riskini artırıyor" dedi.

Sezer, obezite ve meme kanserinin doğrudan ilişkili olduğunu vurguladı. Düzensiz ve uygunsuz beslenmenin kilo artışına neden olduğunu hatırlatan Sezer şunları aktardı:

Meme kanseri olan hastalara ya da ailesinde risk faktörü olan kadınlara egzersiz yapmasını öneriyoruz. Uygunsuz ve sağlıksız beslenmeden uzak durulmalı. Alkol kullanımıyla meme kanseri arasında da ilişki var. Bundan dolayı alkol kullanımından mümkün olduğunca uzak durulmalı. Kilolu olmak bir risk faktörü. Vücut yağ kütlesiyle kas kütlesi arasında oransızlık olduğunda risk oluyor. Egzersiz yapan bir kadın ile yapmayan kadın arasında meme kanserine yakalanma açısından fark var. Dışarıdan östrojen hormonu alan bir kadınla almayan arasında fark olduğunu biliyoruz. Bu yüzden zarar veren faktörleri ortadan kaldırarak bilinçli yaşayıp riski azaltmamız gerekiyor.

Bu uyarıya dikkat: Meme kanserinde erken teşhisin önemi!

 

Plastik ambalajlardaki kimyasallar obeziteye yol açıyor

 

Pandemi döneminde obezite hastalığı arttı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)