BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünyanın en pahalı peyniri! Tam 863 bin TL----

Dünyanın en pahalı peyniri! Tam 863 bin TL

Dünyanın en pahalı peyniri! Tam 863 bin TL
29 Ağustos 2023 - 15:51 www.finansgundem.com

İspanya'da üretilen ünlü cabrales peyniri, bir müzayedede 863 bin TL’ye satılarak dünyanın en pahalı peyniri unvanını kazandı.

Çiğ inek, keçi ya da koyun sütünden yapılan mavi bir peynir olan İspanya'nın Asturias şehrinde üretilen cabreles peyniri, hafta sonu 2,2 kg’lık bir tekerleğinin 863 bin TL’ye (30 bin €) satılmasıyla rekor kırdı.

İspanya’nın devlet haber ajansı EFE’ye konuşan Los Puertos peynir fabrikasının veliahtı Guillermo Pendás, “İyi bir peynirimiz olduğunu biliyorduk ama aynı zamanda kazanmanın da çok zor olduğunu biliyorduk” dedi.

Sözcü'de yer alan habere göre, annesi ve şirketin sahibi Rosa Vada da, peynirin 1.400 metre yükseklikteki bir mağarada 7°C sıcaklıkta olgunlaştırıldığını ve burada “en az sekiz ay” kaldığını söyledi.

Peynir, Asturias, Oviedo yakınlarındaki bir restoran olan El Llagar de Colloto’nun sahibi Iván Suárez’e satıldı. Suárez, “Toprağa olan tutkum ve peynir üreticilerinin çalışmalarını takdir etmem teklifimi yükseltmeme neden oldu” dedi.

Sakallı kadın Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)