BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDünyanın en güçlülerinden olacak----

Dünyanın en güçlülerinden olacak

Dünyanın en güçlülerinden olacak
29 Kasım 2013 - 06:37 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Fransa temsilcisi Daniele Nouy dünyanın en güçlü kadınları arasına girecek

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Fransa temsilcisi Daniele Nouy, Avrupalı bankaların ortak denetim mekanizmasının başına getiriliyor. Nouy, AMB tarafından 2014 başlarında Euro Bölgesi'nde bankacılık sektöründe hizmet vermeye başlayacak olan ortak denetim mekanizması başkanı olarak görev yapacak.   63 yaşındaki Nouy, Euro Bölgesi'ndeki ortak bankacılık mekanizmasının başkanı olarak bölgedeki 6 bin kredi vereni denetleme ve gerekirse kapatma yetkisine sahip olacak.

EN GÜÇLÜLERİN ARASINA GİRECEK 
Nouy böylece, Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'nın Başkanı Angela Merkel, IMF Başkanı Christine Lagarde ve Fed'in olası Başkanı Janet Yellen'la birlikte dünya ekonomisine yön veren kadınlardan biri olacak.  Nouy, kariyerine 1974'te Bank of France'ta başladı. 1998'de Basel komitesine Genel Sekreter oldu. 2003 yılında Fransa'da bankaların denetiminden sorumlu kuruma direktör oldu. 2006-2008 yılları arasında Londra merkezli Avrupa Banka Denetimcileri Komitesi'ni yönetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)