BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünyanın en eski İncil'i açık artırmayla satılacak ----

Dünyanın en eski İncil'i açık artırmayla satılacak

Dünyanın en eski İncil'i açık artırmayla satılacak
24 Şubat 2023 - 13:20 www.finansgundem.com

Yaklaşık 1100 yıllık dünyanın en eski İbranice İncili 'Sassoon Kodeksi' açık artırmayla satılacak. Kitabın, Ölü Deniz Parşömenleri, Halep Kodeksi ve Leningrad Kodeksi gibi dini el yazmalarından daha eski olduğu söyleniyor.

Dünyadaki en eski İbranice İncili olarak kabul edilen 'Sassoon Kodeksi'nin açık artırmada 30 ila 50 milyon dolar arasında bir fiyata alıcı bulması bekleniyor.  Tarihi 9. yüzyılın sonları ve 10. yüzyılın başlarına uzanan İncil'in sadece 12 yaprağının eksik olduğu belirtiliyor.

Euronews'te yer alan habere göre, en eski ve en eksiksiz İbranice İncil olarak bilinen kitap, adını 1942 yılında ölen David Solomon Sassoon'dan aldı. Sotheby's'e göre Sassoon 8 yaşına kadar tüm İbranice İncil'i ezbere biliyordu.

Kitap, Ölü Deniz Parşömenleri, Halep Kodeksi ve Leningrad Kodeksi gibi dini el yazmalarından daha eski.

Sotheby's'in kıdemli uzmanı Sharon Liberman Mintz, "İbranice kutsal kitap, yüzyıllar boyunca medeniyetin temellerini, sanat, kültür, hukuk, siyaseti nasıl etkilediğinin dönüştürücü bir tanığı."dedi.

Mayıs ayında New York'ta satışa çıkacak Codex Sassoon'un bugüne kadar açık artırmada alınan en değerli tarihi belge olması bekleniyor.

Bill Gates 1994 yılında bir Leonardo da Vinci el yazmasını 30,8 milyon dolara, Ken Griffin ise 2021 yılında ABD Anayasası'nın ilk baskısını 43,2 milyon dolara satın almıştı. 

Son 40 yıldır sergilenmeyen kitap, Sotheby aracılığıyla Londra, Tel Aviv, Dallas, Los Angeles ve son olarak da New York'u kapsayan bir tura çıkacak.

İlhan Mansız'ın tarihi forması depremzedeler için açık artırmada

 

Açık artırmayla ev kiralama dönemi

 

150 milyon yıllık dinozor iskeleti açık artırmayla satılacak

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.24 Şubat 2023 17:36

    BİR KİTAP 1100 YILDIR DAYANIYOR BİZİM BETONARME/DEMİR YAPILAR YÜZ YILI BİLE DOLDURMADAN DÖNÜŞÜME UĞRUYOR