BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAçık artırmayla ev kiralama dönemi----

Açık artırmayla ev kiralama dönemi

Açık artırmayla ev kiralama dönemi
23 Ocak 2023 - 16:15 www.finansgundem.com

Emlâk ofisleri ve ev sahiplerinin daireleri kiraya verme konusunda açık artırma modeline geçtikleri ortaya çıktı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Aşa, kiracıların bu durumları tespit ettikleri anda ilgili yerlere şikâyet etmeleri gerektiğini belirtti.

Son dönemde yaşanan gayrimenkul krizlerine bir yenisi bir yenisi daha eklendi. İstanbul'da bazı ev sahipleri ve emlakçıların açık artırma usulü kiralama sistemine geçtiği anlaşıldı.

Ev sahipleri evi kiralamak isteyenlere “İlandaki fiyattan daha yüksek fiyatı veren var” deyip fiyatı yukarıya çekerken en yüksek fiyatı verene evi kiralıyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

BloombergHT'den Cemre Nur Karaca'nın haberine göre Nizameddin Aşa, “Çok yaygın olmamakla birlikte bize de bu konuda şikayetler geliyor. Ev sahipleri ve bazı emlak ofisleri kiracılar arasında rekabeti kızıştırmak için bu sisteme gidiyor. Aslında bir pazarlık usulü gibi uygulanıyor. Serbest piyasada her ürün için bir pazarlık yapılır. Ancak bu durumu kötüye kullanan ve haksız yere fahiş fiyat uygulayan kişileri de şikayet etmek gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

Aşa, “Kiracıyı mağdur eden fahiş fiyat artışı olduğu an cezai uygulama yapılır. Fırsatçılık ve fahiş fiyat cezası uygulanabilir. Kötü niyetle yapılıyorsa, manipülasyon varsa bunların cezası var. Kiralamak isteyenlerin tespit ve şikayet etmeleri gerekiyor. Usulsüzlük durumunda şikayetler Ticaret Bakanlığı'nın il müdürlüklerine iletilebilir” dedi.

Kiracı ve ev sahipleri dikkat: Yeni dönem başlıyor!

 

Ev sahibi tahliye etmişti: Kiracıları ilgilendiren emsal karar!

 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Mahkemeden emsal karar!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.23 Ocak 2023 18:43

    BELEDİYELER DÜŞÜK GELİRLİLER İÇİN KİRALIK SOSYAL PREFABRİK KONUT YAPMAYA BAŞLAMALIDIR KİRALIK SOSYAL KONUT YAPMAYAN BELEDİYE BAŞKANLARI GÖREVDEN ALINMALIDIR Kedi köpekler için barınaklar yapıp insanlar için kiralık konut yapmamaları insanlık dışıdır