BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDünyanın en eski bankasında 650 milyon euroluk hisse satışı----

Dünyanın en eski bankasında 650 milyon euroluk hisse satışı

Dünyanın en eski bankasında 650 milyon euroluk hisse satışı
27 Mart 2024 - 08:04 www.finansgundem.com

İtalya, dünyanın en eski bankası olarak bilinen Monte dei Paschi di Siena'nın yüzde 12,5 hissesini 650 milyon euro bedelle sattı

İtalya’nın en büyük bankası aynı zamanda dünyanın en eski bankası olan Banca Monte dei Paschi di Siena SpA'da hisse satışı gerçekleşti.

İtalya, Giorgia Meloni hükümetinin kurtarılan kredi kuruluşundan elden çıkarma planının bir parçası olarak Monte dei Paschi di Siena SpA'nın yaklaşık %12,5'ini yaklaşık 650 milyon euro karşılığında sattı.

Maliye Bakanlığı tarafından salı günü yapılan açıklamada, İtalya'nın Monte Paschi'nin kapanış fiyatından %2,5 indirim yaparak 157,5 milyon hisseyi her biri 4,15 euroya sattığı belirtildi. Fiyatlandırma, hükümetin kasım ayında gerçekleştirdiği bir önceki plasmana kıyasla %42 daha yüksek.

Satış sonucunda İtalya'nın %26,7 hissesi kaldı. BofA Securities, Citigroup Global Markets Europe AG, Jefferies ve Mediobanca ortak global koordinatörler ve ortak talep toplayıcılar olarak hareket etti.

Satıştan elde edilecek gelir, İtalya'nın devasa borcunu azaltmak için kullanılacak ve mevcut sağcı yönetim tarafından başlatılan 20 milyar euroluk özelleştirme programını besleyecek.

Dünyanın en eski bankasının % hissesi satıldı

 

ECB, dünyanın en eski bankası için kararını açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)