BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDünyanın en eski bankasının %25 hissesi satıldı----

Dünyanın en eski bankasının %25 hissesi satıldı

Dünyanın en eski bankasının %25 hissesi satıldı
21 Kasım 2023 - 10:09 www.finansgundem.com

İtalya, devlet tarafından kurtarılmış dünyanın en eski bankası Monte dei Paschi di Siena bankasının %25 hissesini satarak özelleştirme planlarında ilerleme kaydetti.

İtalya, kurtarılan Monte dei Paschi di Siena'nın yüzde 25 hissesini satarak 920 milyon euro (1 milyar $) gelir elde ederek dünyanın en eski bankasını başarısız ilk girişimden iki yıl sonra yeniden özelleştirme planlarında mesafe aldı.

Yapılan satış İtalya'ya Borsada işlem gören en büyük beşinci bankası için daha kalıcı bir çözüm arayışında zaman kazandırdı. Bankanın hızlandırılmış talep yöntemiyle gerçekleşen satış işlemine BofA Securities, Jefferies ve UBS Europe aracılık etti.

Bloomberght'de yer alan habere göre, güçlü talep dolayısıyla İtalya başlangıçta yüzde 20 olarak belirlenen arz büyüklüğünü artırdı. Talep dolayısıyla satışta iskonto Montepaschi hisselerinin pazartesi günkü kapanış fiyatı olan 3.07 euroya kıyasla yüzde 4,9 seviyesinde kaldı. İtalya, söz konusu iskonto oranını yüzde 6 seviyesinde öngörmüştü.

İşlemin bir parçası olarak Roma, küresel koordinatörlerin onayı olmadan 90 gün boyunca piyasada daha fazla hisse satmamayı taahhüt etti.

İtalya'nın kurtarma paketi sırasında Avrupa Birliği rekabet otoriteleriyle mutabık kaldığı taahhütler, Roma'nın bankadaki yüzde 64'lük hissesinin tamamını satmasını gerektiriyor. Pazartesi günkü işlem tamamlandığında, İtalya'nın bankadaki hisse oranı yüzde 39'a düşecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)