BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünyaca ünlü kozmetik devi iflastan nasıl döndü?----

Dünyaca ünlü kozmetik devi iflastan nasıl döndü?

Dünyaca ünlü kozmetik devi iflastan nasıl döndü?
13 Kasım 2020 - 17:33 www.finansgundem.com

Borç krizi içerisindeki olan kozmetik devi Revlon milyarderlerin anlaşmazlığı nedeniyle neredeyse iflas ediyordu.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya çapındaki kozmetik şirketi Revlon milyarder iş insanları Ron Perelman ve Carl Icahn’ın şirket borçlarından dolayı anlaşmazlığa düşmesi nedeniyle iflasın eşiğinden döndü.

Carl Icahn, Revlon'un 2021 yılında vadesi dolacak olan 343 milyon dolarlık şirket tahvilini büyük bir indirimle takas etme girişimi sırasında direnmişti. Şirket içerisinde bulunduğu borç yükü nedeniyle iflasa sürüklenme riskini kontrol altına almak için tahvil ticareti girişiminde bulunmuştu.

Potansiyel bir iflas, Ron Perelman'ın Revlon'daki ödenmemiş hisselerin yüzde 87'sini silip süpürebilirdi. Parelman söz konusu hisseleri 1985’te diğer bir yatırımcı Michael Milken’in çöp tahvillerini üzerinden şirketin dışarıdan yönetilmesi savaşı sırasında elde etmişti. Revlon şu anda Perelman’ın kızı Debra Perelman tarafından yönetiliyor.

Financial Times’ın haberine göre bu durum ayrıca şirketin en büyük hissedarlarından olan Icahn’ın kayıplarının sağlamlaşmasına neden oldu.

Revlon perşembe günü yaptığı açıklamada, iflası savuşturmak için yeteri kadar tahvil sahibinden taahhüt aldığını söyledi. Taahhüt edilen miktar 236 milyon dolarlık ihale diğer bir deyişle ödenmemiş borcun yaklaşık %69’unu işaret ediyor. Habere göre Icahn’ın bazı tahvilleri ihale etmesi sayesinde şirketin iflastan kurtulduğu belirtiliyor.

Perşembe günü Revlon’dan yapılan açıklamada, "Sonuç olarak, şirket herhangi bir iflas veya iflas davasının gerekli olmasını beklemiyor" denildi.

Maskenin altındaki 'ağır makyaj' tehlikeli!

 

Natwest’ten yıllar sonra büyük hamle

 

HSBC: Düşük faizler ücretsiz banka hesaplarının sonunu getirecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)