BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkNatwest’ten yıllar sonra büyük hamle----

Natwest’ten yıllar sonra büyük hamle

Natwest’ten yıllar sonra büyük hamle
13 Kasım 2020 - 16:05 www.finansgundem.com

Eski ismi İskoçya Kraliyet Bankası olan Natwest 2008 yılında yaşadığı krizin ardından ilk kez büyük bir satın alma hamlesi yaparak Sainbury’s Bank’i satın almaya çalışıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere bankası Natwest Group kurtarma paketi aldığı 2008 yılından itibaren ilk büyük satın alma hamlesi için bir diğer İngiliz bankası Sainbury’s Bank’e gözünü dikti.

Guardian’ın haberine göre eski adı İskoçya Kraliyet Bankası olan Natwest, Londra bankasından bankacılık hizmetleriyle ilgili ayrıntılı bilgi toplayarak ilgilendiğini açık etti.

Sainsbury’nin yeni CEO’su Simon Roberts’ın ilk yarı bilançolarını paylaşırken bankanın potansiyel alıcıları çektiğini belirtmesinin ardından bankanın satılacağına ilişkin haberler yayılmaya başladı.

Roberts, “Bankayla ilgilenildiğine ilişkin bazı teklifler aldık. Bunun zaman zaman gerçekleşmesi anormal bir durum değil. Ancak şu anda çok erken safhalardayız ve bu tartışmalardan bir şeyin çıkacağının herhangi bir garantisi olamaz” açıklamasında bulunmuştu.

Buna karşın Sainbury’s CEO’su açıklamasında bankanın stratejilerini uygulamaya odaklandıklarını belirtmişti.

Natwest 2018 yılında bir muhasebe yazılım firması olan Free Agent’ı 53 milyon sterline satın almış olsa da bankanın en son yaptığı büyük satın alma işlemi olan ABN Amro ile yaptığı 49 milyar sterlinlik satın alma anlaşması 2007 yılına dayanıyor. Bu anlaşma o zamanki adıyla İskoçya Kraliyet Bankası’nın zayıflamasına ve bir yıl sonra da kamulaştırılmasına yol açmıştı.

Yüzde 62’si halen vergi mükelleflerine ait olan Natwest Group ismini bu yaz değiştirdi.

Borsa şirketi Goodbody’nin Finansal Analisti John Cronin, konuyla ilgili yapığı açıklamasında Natwest’in en son hamlesiyle şirket evliliğine yöneldiğini ve çoğunluğu hükümet elindeki bankanın satın alım yapabileceğini belirtti.

Cronin ayrıca Sansbury’s Bank gibi bir devralmadan Metro Bank’in de yararlanabileceğini ancak likidite konusunda sorun yaşayabileceğini ifadelerine ekledi. Finans Analisti “Lloyds ve Virgin Money UK gibi diğerleri de fiyat teklifi yapmayı göz önünde bulundurabilir” dedi.

Natwest Group’un yakınlaşmasıyla ilgili Sainsbury’s’ten yapılan yorumda, “Spekülasyonlar üzerine yorum yapmıyoruz. Geçen eylül ayında sermaye piyasaları günümüzde belirlediğimiz beş yıllık planımızı uygulamaya odaklanmaya devam ediyoruz” denildi.

Natwest konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

HSBC: Düşük faizler ücretsiz banka hesaplarının sonunu getirecek

 

ING: İstifa sterlin için olumlu

 

BoE'den sigorta şirketlerine Kovid uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)