BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC: Düşük faizler ücretsiz banka hesaplarının sonunu getirecek----

HSBC: Düşük faizler ücretsiz banka hesaplarının sonunu getirecek

HSBC: Düşük faizler ücretsiz banka hesaplarının sonunu getirecek
13 Kasım 2020 - 15:48 www.finansgundem.com

HSBC’nin bazı ücretsiz hizmetleri, düşük faiz oranları nedeniyle kayıp yaşıyor. Avrupa’nın kredi kuruluşları yıllardır sıfırın altındaki faiz oranlarına karşı savaş veriyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

HSBC bazı ücretsiz bankacılık hizmetlerinin geride kalabileceğini söyledi. Avrupa’nın en büyük kredi kuruluşu, düşük faiz oranları bazı birimlerin zarar etmesine neden olduğu için, “bazı pazarlarda” temel bankacılık hizmetleri için ücret talep etmeye başlayabileceğini ifade etti. Açıklama bankanın CFO’su Ewen Stevenson’dan geldi.

Böyle bir değişim, yıllardır devam eden düşük faiz oranı politikalarının geleneksel finansal sistemin dinamiklerini erozyona uğrattığının son göstergesi olacak. Avrupa’da yaklaşık beş yıldır, sıfırın altında Faiz oranları deneniyor ve bu da kredi gelirleri üzerinde baskı yarattı ve bankalara batık kredi ihtimaline karşı kenarda para tutmanın bedeli milyarlarca euro oldu.

UBS Group ve Credit Suisse şimdiden hesaplarında nakit tutan müşterilerinden ücret talep ediyor. Avrupa’nın birçok kredi kuruluşu, müşterileri, hesaplarına para yatırmaktansa yatırım araçlarını kullanmaya teşvik ediyor. Barclays’in CEO’su Jes Staley, yaptığı açıklamada bankasının, İngiltere Merkez Bankası’nın eksi faiz uygulama kararı alması halinde, bankacılık hizmetlerinden ücret talep edeceğini açıkladı.

Bloomberg’e yaptığı açıklamada, Staley, “eksi faizlerin maliyetini müşterilerimizden çıkarmak istemeyiz ancak aynı zamanda bankanın finansal bütünlüğünü de korumak zorundayız” dedi.

Korona virüs pandemisi küresel çapta aşağı yönlü bir ekonomik hareket ortaya çıkarırken, faiz oranlarının yakın zamanda yükselme ihtimali oldukça zayıf. Dolayısıyla, giderek daha fazla kredi kuruluşu, uzun zamandır ücretsiz olan hizmetleri için ücret talep etmeye başlayabilir.

Yine de, bazı müşterilerin henüz endişelenmesine gerek yok.

HSBC’nin İngiltere kolundan yapılan açıklamada, “eksi faiz oranları tartışmalarının sonucu ne olursa olsun, HSBC İngiltere temel bankacılık hizmetlerini, ücretsiz ve standart operasyonlar olarak sürdürmeye devam edecek” dendi.

Avrupa ekonomisi rekor oranda büyüdü

 

BoE'den sigorta şirketlerine Kovid uyarısı

 

Unicredit'e göre kaç puan faiz artışı bekleniyor?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)