BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünya nüfusu patlayacak----

Dünya nüfusu patlayacak

Dünya nüfusu patlayacak
10 Eylül 2013 - 08:20 www.finansgundem.com

Dünya nüfusu önümüzdeki 40 yılda doyum noktasına ulaşacak.

Deutsche Bank, dünya nüfusunun 2055 yılında 8,7 milyar kişiyle zirveye ulaşacağını, 2100 yılına kadarsa 8 milyar olacağını açıkladı. Alman Deutsche Bank’ın yayımladığı son raporda, dünya nüfusunun 2055 yılında 8,7 milyar kişiyle zirvesine çıkacağı belirtildi. Raporda aynı zamanda o yıldan sonra 2100 yılına kadar nufüsun 8 milyar kişiye gerileyeceği de ifade edildi.
Bankanın raporu bu konuda Birleşmiş Milletler’in (BM) dünya nüfusunun 2100 yılına kadar artmaya devam edeceği yönündeki tahminiyle örtüşmedi.
NÜFUS PATLAMASINDA SONA GELİNİYOR
Deutsche Bank stratejistlerinden Sanjeev Sanyal, “Dünya nüfus patlaması açısından dönüm noktasına yaklaşıyor. Bu bizim tahminlerimize göre önde gelen kurumların öngördükleri tarihten daha erken bir zamanda gerçekleşecek” dedi.
Şu anda BM verilerine göre dünya üzerinde 7,2 milyar kişi yaşıyor.BM 2100 yılında ise dünya nüfusunun 10,9 milyar kişi olacağını öngörüyor. Alman bankanın tahmini ise 8 milyar kişi.
ORTALAMA ÜÇ ÇOCUK
Sanyal, gelişmiş ülkelerin uzun yaşam süreleri olduğunu söylese de Çin, Rusya, Güney Kore ve Brezilya gibi gelişmekte olan ülkelerde doğurganlık oranının azaldığına işaret etti. Alman bankanın raporunda daha fakir ülkelerde doğurganlık oranını artırılması gerektiğine işaret edildi. Raporda, fakir ülkelerdeki kadınları ortalama 2,9 çocuğa sahip olması durumuda nüfus artışının devam edeceğine işaret edildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)