BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaDünya Bankası vergi rejimlerini inceledi----

Dünya Bankası vergi rejimlerini inceledi

Dünya Bankası vergi rejimlerini inceledi
20 Kasım 2013 - 11:23 www.finansgundem.com

Dünya Bankası'nın 189 ekonomide vergi rejimlerinin incelendiği Vergi Ödeme 2014 Raporu açıklandı

Dünya Bankası'nın 189 ekonomide vergi rejimlerinin incelendiği Vergi Ödeme 2014 Raporuna göre, en yaygın vergi reformu, vergi uyumuna yönelik online beyanname ve ödeme sistemlerinin uygulamaya konulması veya geliştirilmesi oldu.
Dünya Bankasından yapılan yazılı açıklamaya göre, danışmanlık şirketi PricewaterhouseCoopers (PwC) işbirliğinde hazırlanan raporda, ekonomilerin vergi uyum sistemlerinde reformlar yapmaya devam ederken, küresel olarak vergi oran politikalarının değişkenlik gösterdiği, vergi gelirlerini arttırma ve büyümeyi teşvik etme arasında bir denge kurmak için çeşitli politikalar benimsediği belirtildi. Bu yıl 14 ekonominin örnek bir şirketin toplam vergi yükümlülüklerini veya vergi miktarını önemli ölçüde arttırırken, 14 ekonominin ise düşürdüğüne dikkati çekilen raporda, dünyanın çoğu bölgesinde, bir şirketin vergi olarak ödemek zorunda olduğu miktardaki düşüşün yavaşlamaya devam ettiği kaydedildi. 
Kurumsal vergi gelirleri düştü
Raporda ayrıca ilk olarak gerçekleştirildiği 9 yıl öncesinden bu yana kurumsal vergi gelirlerinin düştüğü, şirketlerin üstlendikleri iş gücü vergilerinin daha istikrarlı olduğu ve şu anda toplam vergi yükümlülüklerinin en büyük bileşenini oluşturduğu vurgulandı. Vergi Ödeme 2014 Raporunda, haziran 2012 ile haziran 2013 arasında 32 ekonominin vergi ödemeyi kolaylaştırmaya yönelik adımlar atmaya devam ettiğine işaret edildi. 189 ekonomide vergi rejimlerinin incelendiği rapora göre, en yaygın vergi reformunun, vergi uyumuna yönelik online beyanname ve ödeme sistemlerinin uygulamaya konulması veya geliştirilmesi olduğu belirtildi. Uyum yükünün 2012 yılında düşmeye devam ettiği ancak düşüş oranı yavaşladığına dikkat çekildi. Raporda, ortalama olarak orta ölçekli bir şirketin toplam vergi yükümlülüğünün karının yüzde 43,1'ini oluşturduğu, 26,7 ödeme yaptığı ve vergi gerekliliklerine uyum için 268 saate ihtiyaç duyduğu tespit edildi.
Vergi Ödeme 2014 Raporu,  belirli bir yılda orta ölçekli bir şirketin ödemesi gereken tüm zorunlu vergileri ve katkıları ölçerken, bunlar arasında kar veya kurumsal gelir vergisi, işveren tarafından ödenen sosyal katkılar ve iş gücü vergileri, emlak vergileri, emlak devir vergileri, temettü vergisi, sermaye kazançları vergisi, finansal işlem vergisi, atık toplama vergileri, taşıt ve yol vergileri ve diğer küçük vergi veya ücretler yer aldı.
"Son teknolojilerin kullanımı şeffaflığı arttırıyor"
Dünya Bankası Grubu Küresel Göstergeler ve Analiz Direktörü Augusto Lopez Claros da raporla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
"Dünya genelindeki vergi idareleri ödeme sistemlerini daha etkin ve modern hale getirmek için adımlar atıyorlar. 76 ülkedeki vergi mükellefleri artık dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar vergi beyannamelerini elektronik olarak sunabiliyorlar. Kamu hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi için en son teknolojilerin kullanımı şeffaflığı arttırıyor ve birçok vergi idaresi için aynı zamanda vergi tabanının genişletilmesine olanak tanıyor. Bu faydalı makroekonomik sonuçları olacak bir gelişme."
 
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)