BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDünya Bankası Gama'nın peşinde----

Dünya Bankası Gama'nın peşinde

Dünya Bankası Gama'nın peşinde
15 Kasım 2014 - 09:47 www.finansgundem.com

Dünya Bankası, Türkiye'deki en önemli yatırımlarından birine imza atıyor

Türkiye'ye enerji ve altyapı için 2 milyar dolarlık bütçe ayıran Dünya Bankası'na bağlı Uluslararası Finans Kurumu (International Finance Corporation-IFC), Gama Holding'e ortak oluyor. Uluslararası Finans Kurumu'nun yatırım birimi olan IFC Global Infrastructure Fund, Gama Holding'in iştiraki Gama Enerji'nin yüzde 30'unu satın alıyor. IFC, böylece hem enerji hem de diğer sektörlerde Türkiye'de bugüne kadar yapılan en büyük yatırımlarından birine imza atacak.
 
Ürdün'e su getiriyor
Gama Holding'in enerjideki amiral gemisi olan şirketin yatırım ve varlık portföyü 4 milyar dolara ulaşıyor. 2 bin 19 MW'lık enerji projesinde iştiraki bulunan Gama Enerji, 672 MW'lık Birecik Barajı Hidroelektrik Santralı'nda hissedar konumda bulunuyor. Şirket 2016'da devreye girecek 840 MW gücündeki Kırıkkale Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı'nı yapıyor. Firmaa ayrıca Ürdün'ün Disi bölgesinden Amman şehrine yılda 100 milyon metreküp su taşıma kapasitesi olan bir projeyi de yürütüyor.
 
GE ile ortaklık bitti
2007'de ABD'li sanayi şirketi General Electric'in (GE) ortak olduğu Gama Enerji, Mart 2014'te bu işbirliğini sonlandırma kararı almıştı. Gama Enerji'nin yüzde 50 hissesini alan GE'nin iştiraki GE Energy Financial Services, yüzde 50'lik payını ortağı Gama Holding'e satma kararı almıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)