BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDSÖ duyurdu: Maymun çiçeği vakası 6 bini aştı!----

DSÖ duyurdu: Maymun çiçeği vakası 6 bini aştı!

DSÖ duyurdu: Maymun çiçeği vakası 6 bini aştı!
06 Temmuz 2022 - 17:59 www.finansgundem.com

Örgütün maymun çiçeği salgınını görüşmek üzere acil durum komitesini yeniden toplayacağını duyuran Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Ghebreyesus, toplantının en geç 18 Temmuz haftası yapılacağını açıkladı.


Dünya Sağlık Örgütü'nün Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus DSÖ bünyesinde kurulan maymun çiçeği acil durum komitesinin, vakaların küresel olarak artması nedeniyle 18 Temmuz haftasında yeniden toplanacağını açıkladı.

Sputnik Türkçe'deki habere göre; Ghebreyesus, "Test yapmak bir zorluk olmaya devam ediyor ve önemli sayıda vakanın tespit edilmemiş olması kuvvetle muhtemel" dedi.

VAKA SAYISI 6 BİNİ AŞTI

Açıklamaya göre şu ana kadar 58 ülkede 6 binden fazla maymun çiçeği virüsü vakası tespit edildi, bu vakaların yüzde 80'inin ise Avrupa'da görüldüğü belirtildi.

ÜLKEDE VAKALAR BİR AYDA ÜÇ KATTAN FAZLA ARTTI!

Belçika'da Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü Sciensano'ya göre, bir aydan kısa sürede ülkedeki maymun çiçeği vakalarının sayısı üç kattan fazla arttı. Haziran ortasında 52 olan vaka sayısı 168'e yükseldi.

Belçika'da ilk maymun çiçeği vakası 19 Mayıs'ta görülmüştü. Dünya Sağlık Örgütü 1 Temmuz'daki açıklamasında, Avrupa'da son 2 haftada maymun çiçeği vakalarının üçe katlandığını, vaka sayısının en az 4 bin 500'e yükseldiğini bildirmişti.

Türkiye'de de tespit edilmişti: Maymun çiçeğinde ‘3 hafta’ uyarısı!

 

Semptomlar değişti: Maymun çiçeğinde yeni tespit!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)