BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDraghi'nin planı işe yaramayacak!----

Draghi'nin planı işe yaramayacak!

Draghi'nin planı işe yaramayacak!
26 Eylül 2014 - 09:09 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) Avrupa’yı kurtarmak için “ne gerekiyorsa yapacağız” planının işe yaramayacağı iddia edildi

Avrupa Merkez Bankası’nın kıta ekonomisini canlandırmak için “ne gerekiyorsa yapacağız” planı için karamsar senaryo çizildi.

Business Insider sitesinde yer alan bir analizde, AMB’nin bu planının bölgedeki ekonomilerin kırılganlıkları nedeniyle başarılı olamayacağı ifade edildi.

Analizde, AMB Başkanı Mario Draghi’nin Avrupa’da varlık alımına başlanacağını açıklamasıyla bu planda somut bir adımın atıldığına dikkat çekildi. Ancak kıtada Almanya ve Fransa gibi çekirdek ekonomilerle Yunanistan, İtalya ve Portekiz gibi çevre ekonomilerin performansları arasındaki farkların bankanın planları önünde büyük bir engel olacağı belirtildi.

AMB’nin planının önündeki en büyük engelin bu çevre ekonomilerin piyasalardan ciddi anlamda borçlanacak kadar güven vermiyor oluşu. Analizde, AMB’nin varlık alımıyla bu ülkelerin borçlanma maliyetlerinin düşürülmesine katkıda bulunabileceği ancak yeni bir canlanma yaratmada tek başına yeterli olamayacağına işaret edildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)