BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDöviz manipülasyon davası yüksek yargıdan döndü----

Döviz manipülasyon davası yüksek yargıdan döndü

Döviz manipülasyon davası yüksek yargıdan döndü
22 Aralık 2021 - 09:24 www.finansgundem.com

İran'da 10 yıl hapse çarptırılan eski Merkez Bankası Başkanı hakkındaki karar bozuldu.

İran'da Yüksek Mahkeme, döviz piyasasında manipülasyona neden olmak ve ekonomiyi zarara uğratmak suçlarından hapis cezasına çarptırılan eski Merkez Bankası Başkanı Veliyullah Seyf ve iki yardımcısı hakkındaki mahkumiyet kararlarını bozdu. İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, alt mahkemenin Seyf ve yardımcıları Ahmed Arakçi ile Salar Agahani hakkında verdiği mahkumiyet kararları Yüksek Mahkemeden döndü. Sanıklar hakkındaki suçlamaların uygun olmadığı kanaatine varan Yüksek Mahkeme, davayı yeniden görülmek üzere alt mahkemeye iade etti.

İran'da yolsuzluk ve mali suçlarla mücadele için 2018'de ülke lideri Ayetullah Ali Hamaney'in talimatıyla kurulan özel mahkeme, 16 Ekim'de döviz piyasasında manipülasyona neden olmak ve ekonomiyi zarara uğratmak gibi suçlamalarla yargılanan eski Merkez Bankası Başkanı Veliyullah Seyf'i 10 yıl, yardımcıları Ahmed Arakçi'yi 8 ve Salar Agahani'yi de 13 yıl hapse mahkum etmişti.

Eski Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin döneminde 2013'ten 2018'e kadar Merkez Bankası Başkanı olarak görev yapan Seyf, Lübnan'daki Hizbullah'a milyonlarca dolar transfer edilmesinde oynadığı rol gerekçesiyle 15 Mayıs 2018'de ABD Hazine Bakanlığı tarafından yaptırım listesine alınmıştı.

Eski İran merkez bankası başkanı 10 yıl hapis cezası aldı

 

İran Merkez Bankası'na kara para suçlaması

 

İran Merkez Bankası Başkanı görevden alındı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)