BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDöviz kurları yılın son haftasında sakin ----

Döviz kurları yılın son haftasında sakin

Döviz kurları yılın son haftasında sakin
28 Aralık 2020 - 08:15 www.finansgundem.com

Yılın son haftasına başlarken, veri gündemi zayıf. 2021 yılı asgari ücretin belirleneceği dördüncü görüşme ve Kabine Toplantısı Ankara'nın sıcak gündemini oluşturuyor. Dolar ve euro haftaya yatay başladı.

Haftanın ilk günü yurt içi ve yurt dışında önemli bir veri bulunmuyor. Bakanlar Kurulu ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları yurt içinde takip edilecek gündem maddeleri olarak yer alıyor.

Merkez Bankası'nın beklentileri aşan faiz artırımı kararıyla oldukça hareketli geçiren döviz piyasalarında dolar/TL Euro/TL kayda değer düşüşler yaşanmıştı. O düşüşlerin ardından yılın son haftasında Türk Lirası, dolar ve euro karşısında sakin başladı. Dolar/TL 7,56-7,57 düzeyinde; euro/TL ise 9,24'lerde değerleniyor.

08.15 itibarıyla dolar/TL 7,5661, euro/TL 9,2490 seviyesinden işlem gördü.

Haftanın ilk günü yurt içi ve yurt dışında önemli bir veri bulunmuyor. Bakanlar Kurulu ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları yurt içinde takip edilecek gündem maddeleri olarak yer alıyor.

ÖNE ÇIKANLAR

ABD Başkanı Donald Trump, 892 milyar dolar büyüklüğündeki korona virüs yardım paketi ile 1,4 trilyon dolar büyüklüğündeki federal hükümet harcama planında oluşan toplam 2,3 trilyon dolar büyüklüğündeki tasarıyı imzalayarak yasalaştırdı.

İngiltere Ticaret Bakanlığı, Türkiye ve İngiltere'nin Salı günü bir serbest ticaret anlaşması imzalayacağını duyurdu. Bu, İngiltere'nin AB'yle vardığı ticaret anlaşmasının ardından imzalayacağı ilk ticaret anlaşması olacak.

Çin'de sanayi şirketlerinin karları Kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,5 artarak 729,32 milyar yuan oldu.

KABİNE TOPLANTISI

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yılın son toplantısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirecek. Kabine toplantısında, Covid-19'la mücadelede gelinen aşama, yerli aşı çalışmaları ve yurt dışından ithal edilen aşılara ilişkin takvimin yanı sıra ülke gündemindeki çeşitli konuların ele alınması öngörülüyor. Toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum yapmaları bekleniyor (14.30).

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından bir basın toplantısıyla, gelişmeleri değerlendirmesi bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLACAK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun dördüncü toplantısı saat 10.30’da yapılacak. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere son toplantısını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirecek. Bakanlıkta yapılacak olan toplantıya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlık edecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını 4 Aralık’ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ev sahipliğinde yaparken,  ikinci toplantısını 15 Aralık’ta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK), üçüncü toplantısını da 22 Aralık’ta Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (TÜRK-İŞ) ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleştirmişti.

Yurt içinde TCMB uluslararası rezervler verilerini, TÜİK 2020 yılına  ilişkin bitkisel üretim tahminlerini açıklayacak (10.00).

Asgari ücret bugün açıklanıyor

İngiltere ve Türkiye salı günü imzayı atıyor

Trump imzaladı! ABD'de işsizlik yardımları kurtuldu

56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)