BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/TL'de yukarı yönlü seyir----

Dolar/TL'de yukarı yönlü seyir

Dolar/TL'de yukarı yönlü seyir
06 Nisan 2023 - 11:37 www.finansgundem.com

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 19,2690 seviyelerinden işlem görüyor.

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 19,2452'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne de primle başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 19,2690'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,1 artışla 21,0150'den, sterlin/TL ise 0,3 azalışla 24,0370'ten satılıyor.

Dolar endeksi, şu sıralarda 101,9 ile önceki kapanışın hemen altında dengelenirken, euro/dolar paritesi önceki kapanışının hemen üzerinde 1,0910'dan alıcı buluyor.

Analistler, bu hafta açıklanan verilere göre, ABD'de iş gücü piyasasının yavaşladığına ilişkin işaretlerin yoğunlaştığını, bu durumun piyasalarda ABD ekonomisinin resesyona girebileceği endişesini güçlendirdiğini ifade etti.

Tahvil piyasalarında, güvenli liman arayışındaki yatırımcılarla alış ağırlıklı seyrin 6. güne taşındığını belirten analistler, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizinin, dün yüzde 3,27 ile 12 Eylül 2022'den bu yana en düşük seviyeyi test ettiğini aktardı.

Analistler, söz konusu gelişmelerin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikalarına ilişkin beklentiler üzerinde de etkili olduğunu vurgulayarak, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Banka'nın gelecek ay yüzde 55 ihtimalle faiz artışlarını sonlandıracağı öngörüsünün öne çıktığını kaydetti.

Öte yandan, yarın açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin ekonomideki gidişata ilişkin resmi daha da netleştirmesinin beklendiğini aktaran analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de haftalık işsizlik başvurularının takip edileceğini bildirdi.

Analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 101,5 ve 100'ün destek, 103 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Dolar/TL paritesi yüsekiş momentumunu koruyor. Yurt içinde seçim belirsizliği kurun yükselmesine neden oluyor. Diğer yandan yabancı yatırım şirketlerinin dolar/TL'ye ilişkin tahminlerinde seçim sonrasında yükseliş beklentisi raporlanmaya devam ediyor. Veri tarafında ise dün yurt içinde veri gündemi sakindi. ABD'de ise Mart ayına ait Hizmet PMI verileri eşik seviyenin üzerinde gerçekleşse de 50,6'dan 52,6'ya yükselerek piyasa beklentisinin altında kaldı. Diğer yandan Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin öncüsü olan ADP tarım dışı istihdam bu ay 200 bin artış beklentisinin altında 145 bin artış göstererek işgücü piyasasının yavaşladığına işaret etti. Yarın açıklanacak veriye kadar dolar endeksinde temkinli seyir beklenebilir.' denildi.

Gedik Yatırım bülteninde, 'Dün yurt içerisinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD tarafında ADP özel sektör istihdamı martta beklentilerin altında 145 bin arttı. ABD’de ISM imalat dışı PMI martta bir önceki aya göre 2,7 puan azalarak 51,3 seviyesine gerilerken, 50 referans seviyesi üzerindeki seyrini sürdürdü. Ülkede dış ticaret açığı ise 70,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Açıklanan verilerin fiyatlamalara etkisi sınırlı kaldı. Kurda hafta başından itibaren başlayan hafif yükseliş eğilimi, dün de devam etti. Bugün yurt içerisinde önemli bir veri akışı bulunmuyor. ABD tarafında ise haftalık işsizlik maaşı başvuruları izlenecek olup, verinin fiyatlamalara etkisinin sınırlı kalacağını değerlendiriyoruz. Dolar/TL, bu sabah saat 08:30 itibariyle 19,25’li seviyelerden işlem görüyor. Dolar endeksi ise 102,00 civarında seyrediyor.' denildi.

Ons altın rekor seviyeye doğru ilerliyor

 

TCMB'den bankalara yeni talimat

 

Para piyasalarına 1,5 trilyon dolarlık fon girişi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)