BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPara piyasalarına 1,5 trilyon dolarlık fon girişi----

Para piyasalarına 1,5 trilyon dolarlık fon girişi

Para piyasalarına 1,5 trilyon dolarlık fon girişi
06 Nisan 2023 - 10:30 www.finansgundem.com

İngiliz bankası Barclays tahminlerine göre repo ve bono gibi devlet menkul kıymetlerine yatırım yapan para piyasası fonlarına gelecek yılda 1,5 trilyon dolar giriş yaşanacak.

Barclays analistlerine göre bankacılıktaki güven krizi sonrası kredi riski bulunmayan para piyasalarına fon akışı büyük boyutta devam edecek.

Bloomberght'de yer alan haberede, Barclays tahminlerine göre halihazırda ciddi fon girişi yaşanan, repo ve bono gibi devlet menkul kıymetlerine yatırım yapan para piyasası fonlarına gelecek yılda 1,5 trilyon dolar giriş yaşanacak.

Barclays’in para piyasaları stratejisti Joseph Abate yayımladığı notta, “Para piyasası fonlarına net girişlerin keskin bir şekilde artmasını bekliyoruz. Banka çöküşlerine ilişkin endişeler ortadan kaybolmaya başlamış gözükse de mevduat tabanına yönelik riskler dikkat çekiyor. Kurumsal yatırımcılar 250 bin dolar üzeri mevduatları için aldıkları risklerin yeterince tazmin edilmediğini fark ettiler” değerlendirmesini yaptı.

ABD’de bazı bölgesel bankaların çökmesinin ardından mevduat sigorta fonunun 250 bin dolara kadar olan mevduatları sigortalaması eleştirilmişti. Mevduatlar üzerinden taşınan bu risk para piyasası fonlarına son dönemde ciddi bir girişi tetiklemişti.

Tüm para piyasası fonlarında park edilen paranın miktarı geçtiğimiz 29 Mart itibarıyla 5,2 trilyon dolar ile rekor seviyeye yükselmişti.

HSBC dolar/TL beklentisini revize etti

 

Devlet varlık fonları 1 trilyon dolar değer kaybetti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)