BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/TL'de S-400 hareketliliği----

Dolar/TL'de S-400 hareketliliği

Dolar/TL'de S-400 hareketliliği
10 Mayıs 2019 - 22:22 www.finansgundem.com

Alman Bild Gazetesi'nde "Türkiye Rusya'dan S-400 almaktan vazgeçti" haberinin çıkması ile birlikte dolar/TL 6 seviyesinin altına kadar geriledi

YSK’nın İstanbul kararının ardından yükselişe geçen dolar, akşam saatlerinde düşüşe geçti. Alman gazeteci Julian Röpcke, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Diplomatik kaynakların Bild’e söylediğine göre, Erdoğan Rusya’dan S-400 satın almayacak” dedi. Julian Röpck imzalı bu haberi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun Twitter üzerinden yalanladı. Altun, yaptığı açıklamada, Rusya ile S-400 anlaşmasının imzalandığını belirtti.

Bild’in haberinin ardından dolar/TL 5.97’ye kadar geriledi. Dolar/TL saat 22:00 itibariyle de 6.05 seviyesinin altında işlem görüyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Alman Bild gazetesinin dış politika editörü Julian Röpcke’nin, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 satın almayacağı yönündeki ifadelerine, “Sevgili Julian, kaynaklarınız hatalı. Bilgiyi benden alın: S-400 satın alma işlemi tamamlandı” şeklinde yanıt verdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)