BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar TL yeni haftaya nasıl başladı?----

Dolar TL yeni haftaya nasıl başladı?

Dolar TL yeni haftaya nasıl başladı?
02 Mart 2020 - 08:12 www.finansgundem.com

İdlib saldırısı sonrası yaşananlar ve korona virüsün etkilerinin izlenmeye devam edeceği haftanın ilk gününe Dolar/TL 6,21 seviyesinden başladı.

Dolar/TL bugün en düşük 6,2064, en yüksek 6,2593 seviyesini gördü. Euro/TL 6,87 seviyesinden güne başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib saldırısının ardından yoğun bir görüşme trafiği yaşadı. Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Erdoğan'dan art arda kritik görüşmeler: Trump, Merkel, Borisov...

Rusya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 5 veya 6 Mart tarihleri arasında görüşme gerçekleştirebileceğini duyurdu.

Kritik görüşmenin tarihi 5 Mart

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İdlib saldırısı ile ilgili olarak ABD ile Türkiye’nin görüşmelerine devam ettiğini, Türkiye’ye yardım seçeneklerinin masaya yatırıldığını açıkladı.

Çin'de koronavirüsten ölümler ciddi oranda azaldı. Çin ekonomisine koronavirüsü salgınının etkisi en net şekilde satınalma yöneticileri endeksi(PMI) verileri ile kendini gösterdi. Çin'de imalat ve imalat dışı sektörlerde PMI verileri en düşük seviyelerine indi.

Çin'de Covid-19 ölümlerinde sayı 3 bine yaklaştı

Japonya'da yayınlanan Sankei gazetesinin haberine göre Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Nisan ayında yapması planlanan Japonya ziyaretinin ertelenmesi gündemde.

Kuzey Kore 13 Aralık'tan bu yana ilk kez füze denemesi yaptı.

Taliban ile ABD arasında tarihi barış anlaşması imzalandı.

ABD ve Taliban'dan 19 yıllık savaşı bitiren imza

ABD Güney Carolina’da Demokrat Partinin ABD başkanlık seçimlerindeki adayını belirlemek için yapılan ön seçimi eski Başkan Yardımcısı Joe Biden kazandı.

Fed Başkanı Jerome Powell, korona virüs salgınının yarattığı riskler ile karşı karşıya kalınması halinde ekonomiyi dsteklemek için "uygun şekilde" hareket edeceklerini söyledi. Fed Başkanı Jerome Powell'ın Cuma gecesi yaptığı açıklamaları değerlendiren Goldman Sachs ekonomistleri, Fed'in faizleri agresif şekilde indireceğine öngördüler.

Goldman küresel ekonomide daralma, Fed'den faiz indirimi bekliyor

ANZ, Şubat ayı imalat PMI verileri sonrasında Çin için 2020 ilk çeyrek GSYH büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti.

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, korona virüs salgınının ekonomi için görünümü gölgelediği ortamda finansal piyasalarda istikrarı sağlamak için Banka olarak gerekli adımları atacaklarını söyledi.

BOJ: Piyasalarda istikrarı sağlayacak adımlar atacağız

İTO verilerine göre, İstanbul'da Şubat'ta perakende fiyatlar %1,13, toptan fiyatlar %1,74 arttı. TÜİK enflasyon rakamlarını yarın açıklayacak.

İstanbul'da perakende fiyatlar %1.13 arttı

Türkiye İSO imalat sektörü PMI verisi açıklanacak (10.00).

ABD'de imalat sektörü PMI (17.45), inşaat harcamaları, ISM imalat endeksi (18.00) verileri izlenecek. Global piyasalarda PMI verileri takip edilecek.

Borsa İstanbul'da (BIST) işlem gören şirketlerin ve bankaların 2019 yılına ilişkin konsolide olmayan finansal sonuçlarını gönderme süresi sona eriyor.

Bankaların açıklanan 2019 yıllık bilançoları

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)