BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGoldman küresel ekonomide daralma, Fed'den faiz indirimi bekliyor----

Goldman küresel ekonomide daralma, Fed'den faiz indirimi bekliyor

Goldman küresel ekonomide daralma, Fed'den faiz indirimi bekliyor
01 Mart 2020 - 16:00 www.finansgundem.com

Goldman Sachs Fed'den Haziran ayına kadar 75 baz puan indirim bekliyor, banka küresel ekonomide de kısa süreli daralma bekliyor

Goldman Sachs Group Ekonomistleri koronavirüs nedeniyle ekonomide kısa süreli küresel daralma beklediklerini, bu durumun da ABD Merkez Bankası'nı yılın ilk yarısında faiz indirimlerine zorlayacağını belirtti. 

Cuma günü Jan Hatzius öncülüğünde yazılan raporda ölümcül virüs nedeniyle küresel büyümenin yılın ilk iki çeyreğinde daralacağı, yılın ikinci yarısında ise toparlanma olacağı öngörüldü. Bu varsayımda Federal Açık Piyasa Komitesi'nin Mart ayında 25 baz puanlık faiz indirimi yapabileceği, Haziran ayına kadar da toplam 75 baz puan indirim olabileceği ifade edildi. 

Barclays ekonomistleri de finansal piyasalardaki kötüleşme nedeniyle Fed'in Mart ve Nisan aylarında 25'er baz puan Faiz indireceğini öngördü. Açıklamada komitenin faiz indirimi bekleyen piyasaları hayal kırıklığına uğratmak istemeyeceği vurgulandı.

Dünya ekonomisinin görünümü konusunda kötümser olan sadece Goldman Sachs değil..Perşembe günü Bank of America ekonomistleri de bu yıl küresel büyümenin 2009'dan beri en kötü performansı göstereceğini öngördü.  

Fed Başkanı Powell: Korona virüs ekonomi için risk oluşturuyor

Fed, Mart ya da Nisan'da faiz indirebilir

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)