BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFed, Mart ya da Nisan'da faiz indirebilir----

Fed, Mart ya da Nisan'da faiz indirebilir

Fed, Mart ya da Nisan'da faiz indirebilir
27 Şubat 2020 - 13:04 www.finansgundem.com

BMO, piyasa fiyatlamalarının Fed'in Mart ya da Nisan aylarında faiz indirimine gidebileceğini işaret ettiğini kaydetti

BMO Capital Markets'e göre, piyasa fiyatlaması, ABD merkez bankası Fed'in faiz indiriminin Mart ya da Nisan aylarında kartlar arasında olabileceğini işaret ediyor, ancak ilk çeyrek puanlık indirim Haziran ayına kadar tam olarak fiyatlanmış değil.

BMO'dan Jon Hill ve Ben Jeffery, 1980'lerden bu yana, Fed'in yakın vadeli faiz piyasaların bu boyutta fiyatladığı hiç bir Faiz indirimini gerçekleştirmeden geçmediğini kaydetti. Şirket ayrıca, çoğunlukla bu genişlemenin iki ay içinde gerçekleştirildiğini belirtti.

BMO stratejistleri, Çarşamba günkü raporlarında, şirketin analizi baz alındığında, Mart ya da Nisan ayında bir adımın kartlar arasında olduğunu belirtiyorlar. Stratejistler, Fed'in önümüzdeki aylarda bir noktada faiz indirimine gitmekten "kaçamayacağını", bu nedenle yatırımcıların yakın vadeli faizler yükseldiği zaman fırsatlardan yararlanmak için "taktiksel olarak uyanık" olabileceklerini kaydediyorlar.

ABD getiri eğrisi boyunca tüm faizler, koronavirüsün küresel finans piyasalarını sarmasından kaynaklanan korkulardan dolayı sert düştü. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi Çarşamba günü yüzde 1.30'un altına inerek rekor düşük seviyeye geriledi. Fed fonları (Fed'in gösterge faizi) vadelileri, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Mart ya da Nisan ayında faiz indirimine gitme olasılığının arttığını gösteriyor ve 25 baz puanlık bir faiz indirimi yıl ortası itibariyle tam olarak fiyatlanmış durumda.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)