BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDoların tırmanışı hızlandı----

Doların tırmanışı hızlandı

Doların tırmanışı hızlandı
20 Eylül 2021 - 10:13 www.finansgundem.com

Bu ayın başında 8,25 ile yaklaşık 4 ayın dibini gören dolar/TL, son 2 haftadır devam eden yükseliş hareketiyle 8,70'in üzerine çıktı ve 2,5 ayın zirvesini gördü.

Geçen hafta ortasından sonra yaptığı atakla 8,42'lerden 8,65'in üzerini gören dolar/TL, yeni haftanın ilk gününde de yükselişini sürdürüyor. Sabah saatlerinde 8,64 düzeyinde yatay hareket eden dolar/TL, işlemlerin artmasıyla 8,70'in üzerine tırmandı. Dolar/TL, son olarak temmuz ayının ilk haftasında 8,70'in üzerini görmüştü.

Dolar/TL'de tüm zamanların en yüksek seviyesi 8,8122 ile geçen mayıs ayının son günlerinde görülmüştü.

Dolar/TL, gün içi en yüksek seviye olarak 8,7266'yı gördü. Dolar kuruna paralel bir şekilde yükselişte olan euro/TL'de 10,2390 gün içi en yüksek seviye olarak kayıtlara geçti. Saat 10.00 sularında dolar/TL'de işlemler 8,7080'den; euro/TL'de 10,2075'den gerçekleştiriliyor.

GÖZLER TCMB VE FED’DE

Yurt içi piyasalar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararını bekliyor. Piyasa anketlerine göre, politika faizinin yüzde 19'da sabit tutulması bekleniyor. Küresel piyasalarda bu hafta Fed, Japonya Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararları takip edilecek.

Kavcıoğlu aybaşında yatırımcı toplantısında enflasyon oranı üzerinde Faiz uygulayacağı taahhütüne atıf yapmamış ve yatırımcılarda faiz artışı yapılmayacağı, indirimlerinin de yaklaştığı izlenimini uyandırmıştı. Kavcıoğlu, halka kapalı olan yatırımcı toplantısı sonrası halka açık bir konuşmasında TCMB'nin bundan sonra politika faizinden yüksek olan enflasyon oranı yerine politika faizinden yaklaşık 200 baz puan daha aşağıda olan çekirdek enflasyonu izlemeye ağırlık vereceğini ifade etmişti.

TL varlıklarda negatif görünüm sürüyor

BİST 100 endeksinde satış baskısı sürüyor

Kritik haftaya kurlar yukarı yönlü başladı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)