BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMorgan Stanley'den Merkez Bankası için faiz tahmini----

Morgan Stanley'den Merkez Bankası için faiz tahmini

Morgan Stanley'den Merkez Bankası için faiz tahmini
24 Nisan 2024 - 17:49 www.finansgundem.com

ABD'li büyük bankalardan Morgan Stanley, TCMB'nin kasıma kadar politika faizini sabit bırakacağını, 4. çeyrekte faiz indirimine başlanabileceğini öngördü.

Dünyanın önde gelen yatırım kuruluşlarından Morgan Stanley, Türkiye'de para politikası değerlendirmesinde temel senaryolarının politika faizinin kasım ayına kadar %50'de tutulacağı yönünde olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)'nın enflasyon görünümüne yönelik riskler nedeniyle sıkılaştırma eğiliminin sürdürmesini beklediklerini ifade etti.

Banka değerlendirmesinde, likidite ve ihtiyati tedbirlerin politika faizinin gerektirdiğinden daha sıkı bir genel parasal duruşa işaret ettiğini kaydetti.

Morgan Stanley, değerlendirmesinde "Beklediğimiz gibi Türk hisse senetlerine, tahvillerine ve yerli bankaların offshore döviz swaplarına sıkılaştırma ve seçim sonrası yabancı girişleri artış gösterdiğini" belirterek "Daha sıkı makro politika bileşimine bağlı olarak cari açıktaki düşüşün devam etmesini ve finansal girişlerin artmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı ancak jeopolitik risklerin cari açıkta yukarı yönlü riskler barındırdığına işaret etti.

Banka, temel senaryolarında USD/TRY'nin yıl sonunda 38'e kadar bir değer kaybı yaşamasını ve reel GSYH'nin 4. çeyrekte yıllık %1,8 ve yılın tamamında %3,3 gerçekleşmesini beklediklerini belirtti.

Morgan Stanley, yıl sonunda manşet enflasyonun %43,4'e gerilemesini beklerken, 4. çeyrekte faiz indirimine başlanabileceğini kaydetti. Banka "Temel senaryomuzda şu anda Kasım ve Aralık aylarındaki 250 baz puanlık iki faiz indirimi ile faizlerin %45'e gerilemesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yabancı uzmanlardan TCMB Faiz beklentisi

 

Prof. Dr. Hakan Kara'dan TCMB'ye faiz önerisi

 

TEPAV: Repo faizinde şimdilik bir artışa gerek yok

 

Ekonomistlerden faiz tahmini

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)