BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa​Dolardan 1 haftanın en dik düşüşü----

​Dolardan 1 haftanın en dik düşüşü

​Dolardan 1 haftanın en dik düşüşü
07 Temmuz 2014 - 20:20 www.finansgundem.com

Dolar yen karşısında, yatırımcıların Fed’in faiz oranlarını yükselteceği tarihe ağırlık vermeleriyle 1 haftanın en büyük değer kaybını yaşadı

ABD istihdam verisinin tahminlerin üzerinde gelmesinin ardından, yatırımcıların Fed’in faiz oranlarını yükselteceği tarihe ağırlık vermeleriyle dolar yen karşısında, 1 haftadan uzun bir sürenin en büyük değer kaybını yaşadı.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi, Goldman Sachs Group Inc.’in ABD faiz oranlarının artırım tarihi tahmini öne çekmesi ile artış gösterdi. Merkez bankasının anketine katılan ekonomistler 2014 yılı için ekonomik büyüme görünümlerini düşürürken, Brezilya reali önemli para birimleri arasında en büyük kayba uğradı. Güney Afrika randı, metal işçilerinin grevi 2 haftasına girerken düşüş gösterdi. Endonezya rupiahı, bu hafta yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde 7 aydan uzun bir sürenin en dik yükselişini kaydetti.

Connecticut’ta bulunan Brokers LLC şef piyasa analisti Andrew Wilkinson, “Piyasa, Fed’in Faiz oranlarını yükselteceği tarih için fazla heyecanlanıyor. Bence istihdam verisi o kadar büyük değişiklik yaratmaz” dedi.

Dolar yen karşısında, yüzde 0.2 düşerek New York saati ile 12:12’de 101.84 yen seviyesinde. Dolar, 27 Haziran’dan bu yana en büyük gerilemeyi göstermiş oldu. Dolar euro karşısında, 26 Haziran’dan bu yana en güçlü seviyesi olan 1.3576 dolara ulaşmasının ardından büyük bir değişiklik göstermeyerek 1.3606 dolar seviyesinde yatay seyrediyor. Yen euro karşısında, yüzde 0.1 düşüş ile 138.57 yen oldu.

Doların 10 önemli para birimi karşısında hareketlerini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi, 3 günlük yükselişin ardından 1,007ç14 puanda yatay seyrediyor.

10 yıllık ABD Hazine tahvil faizleri iki baz puan veya yüzde 0.02 düşüşle yüzde 2.62 oldu. 10 yıllık ABD Hazine tahvil faizleri, geçtiğimiz hafta 10 baz puan yülselmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)