BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar rekora doymuyor----

Dolar rekora doymuyor

Dolar rekora doymuyor
28 Ağustos 2013 - 16:49 www.finansgundem.com

Dolar, TCMB açıklamaları ve Suriye kaygılarıyla 2,0720 ile tüm zamanların en yüksek düzeyine çıktı

Dolar/TL TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın dünkü açıklamaları ve Suriye'ye müdahale kaygılarıyla uluslararası piyasalarda 2,0720 ile yeni tarihi zirvesini gördü. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, piyasanın TCMB'den faiz artışı beklentisine girmemesi gerektiğini, TL'deki değer kaybını döviz tarafında yapacakları müdahaleler ile durduracaklarını belirterek; dolar/TL kurunun yıl sonunda 1,92'ye gerilemesinin sürpriz olmaması gerektiğini söyledi.
Dün güne 2 TL'nin hemen üzerinden başlayan dolar/TL Başçı'nın faiz artışı yapılmayacağı yönündeki kararlı açıklamaları ve Suriye gerginliğinin artık bir askeri müdahaley dönüşebileceği endişeleriyle 2.0372'ye kadar yükselmişti. Dün Türkiye piyasaları kapanışı itibarıyla 2.38'e kadar yükselen sepet bazında TL ise bu sabah 2.4174'e kadar yükseldi. Suriye Ulusal Koalisyonu ile İstanbul'da düzenlenen toplantıya katılan kaynaklar, Batılı güçlerin Suriye'ye müdahalenin birkaç gün içerisinde gerçekleşebileceğini Suriye muhalefetine ilettiklerini söylediler.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)