BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar için kritik hafta!----

Dolar için kritik hafta!

Dolar için kritik hafta!
23 Şubat 2014 - 13:58 www.finansgundem.com

Analistler ABD'den gelecek verilerin zorlu kış şartları nedeniyle beklentilerin altında kalmasının dolarda düşüş riski yaratabileceğine işaret etti

Pazartesi itibariyle dolar için kritik bir hafta başlıyor. ABD'den aralarında dayanıklı mallar ve tüketici güveni gibi ekonomiye güveni temsil eden verilerin de dahil olduğu bir dizi yeni veri gelecek.

CNBC'ye konuşan döviz uzmanları verilerin beklentilerin altında kalmasının dolarda düşüş baskısı yaratacağını belirtti. Westpac Bank Küresel Döviz Stratejileri Şefi Robert Rennie, "Hava şartlarının veriler üzerinde etkisinden dolayı istihdam verisi hesaplanmakta zorlanıyor. Kötü veri gelebilir" dedi. Uzmanlar ortalamanın altında gelecek verilerin dolarda düşüş yaratabileceğine işaret etti. CNBC'nin dolarla ilgili anketi de düşüş beklentilerinin altını çizdi. Ankete katılan 17 ekonomisten 6'sı dolarda düşüş beklerken, 5'i yükselişe işaret etti. 5 kişiyse doların etkilenmeyeceğine işaret etti.

GÜVENLİ LİMAN KAÇISI

Dolar, yatırımcıların Ukrayna, Venezuela ve Arjantin'de devam eden siyasi sıkıntılardan kaçmak için güvenli liman arayışına girmelerinden de etkilendi. Bu süreçte yatırımcıların Japon yeni ve İsviçre Frangı yatırımları arttı. Royal Bank of Scotland'ın Döviz Stratejisti Greg Gibbs, "Endişeler yatırımcıların kısa pozisyon da olsa yen yatırımlarını artırmasına neden oluyor" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)