BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar 8.60 TL'nin üzerine çıktı, gözler ABD'de----

Dolar 8.60 TL'nin üzerine çıktı, gözler ABD'de

Dolar 8.60 TL'nin üzerine çıktı, gözler ABD'de
06 Ağustos 2021 - 13:16 www.finansgundem.com

Yukarı yönlü hareketini sürdüren dolar 8,60 seviyesini gördü. Piyasalarda gözler 15.30 açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisine çevrildi.

Piyasalar, haftayı fiyatlamalarda etkili olabilecek önemli bir veri ile tamamlıyor: ABD tarım dışı istihdamı hafta başından bu yana yatırm araçlarında yön tayini içinde bekleniyor. 

Piyasalarda Temmuz ayı tarım dışı istihdam versinin 870 bin gerçekleşmesi beklentisi hakim olurken, ülkede işsizlik oranının ise yüzde 5,9'dan yüzde 5,7'ye düşeceği tahmin ediliyor. Verinin beklentilerin altında kalması ya da aşması ekonomik toparlanmanın gidişatı Fed’in varlık alımı azatlımı patikasıyla ilgili ipucu verecek. TSİ 15:30’dan sonra açıklanacak verileri ile piyasalarda oynaklık artabilir.

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 31 Temmuz ile biten haftada beklentilerle paralel bir düşüş göstererek 385 bine geriledi. Ülkenin dış ticaret açığı ise haziranda 75,7 milyar dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

DOLAR 8,60'I GÖRDÜ

Hafta içerisinde 8,30'un altına inen ve bu seviyeden yönünü yukarı çeviren dolar/TL'de yükseliş haftanın son işlem gününde devam etti. Kur, ABD verisi öncesi 8,60 seviyesini gördü. Dolar saat 13.30 itibarıyla 8,6109 ve Euro/TL 10,1755 seviyesinden işlem gördü.

FAİZ VE ENFLASYON ENDİŞESİ

Salı günü açıklanan Temmuz enflasyonunun yüzde 18,95 ile beklentileri aşması ve yüzde 19 seviyesindeki Merkez Bankası (TCMB) yaklaşması, “erken faiz indirimi penceresi tamamen kapandı” yorumuyla piyasada iyimserliğe ve kurda düşüşe neden olurken, bir yandan da önümüzdeki aylarda enflasyonun daha da yükseleceğine dair beklentiler ve para politikasına dair devam eden endişeler kurda baskı yaratmıştı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sıkılaşma konusunda acele etmeyeceğine dair mesajları da bir süredir doların görece zayıf seyretmesine neden olmuş ve bu da TL'yi desteklemişti.

Ancak Fed üyelerinden gelen ve yakın zamanda varlık alımlarını azaltma sürecinin başlayabileceğine dair açıklamalar sonrasında dolar endeksindeki yükseliş de TL’de değer kaybında etkili oldu.

12 Ağustos’taki PPK’da bir faiz değişikliği beklenmezken, piyasa verilecek mesajlar önemli olacak. Ancak ağustos enflasyonunun belli olmasının ardından 23 Eylül'deki Faiz toplantısında nasıl bir aksiyon alınacağı daha çok merak ediliyor.

BİST 100 endeksinde pozitif görünüm korunuyor

Çinli şirket Bitcoin ile ödeme kabul edecek

Kripto parada bir 'fren' de Hong Kong'da

Dolarda yükseliş eğilimi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)