BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar 2.23'ün üzerinde----

Dolar 2.23'ün üzerinde

Dolar 2.23'ün üzerinde
24 Mart 2014 - 09:30 www.finansgundem.com

Suriye'ye ait bir jetin Türk savaş uçakları tarafından düşürülmesine tepki vermeyen dolar, güne 2.23 liranın üzerinde başladı

Geçen hafta Twitter'a erişimin engellenmesi ve artan siyasi endişelerle yükselen dolar/TL yeni haftaya, nispeten sakin başlarken, iç siyasi gelişmeler ve yurtdışı piyasalardaki hareketler izlenecek.

Cuma günü saat 17.54'te 2,2305/2,2320 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah saat 09.00'da 2,2344/2,2355 seviyesinden işlem görüyordu. TL'nin geçen hafta iç gelişmeler nedeniyle diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrıştığını hatırlatan bankacılar, piyasalarda bu hafta sonunda yapılacak seçimlerin baskısının ve ayrışmanın sürebileceğini belirtiyor. Geçen hafta Perşembe günü Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya platformu Twitter'ı yasaklayabileceklerini söylemesinden kısa bir süre sonra erişimin engellenmesi, yaklaşan seçimler öncesi artan siyasi endişelere bir yenisini ekleyerek TL'nin diğer gelişmekte ülke para birimlerinden negatif ayrışmasına neden olmuştu.

'SURİYE'YE TEPKİ YOK'

Bir bankanın döviz masası yetkilisi, "Bu sabah itibariyle piyasa nispeten sakin açıldı. Suriye meselesine net bir tepki görmüyoruz. Seçim öncesi yatırımcının pek TL ilgisi yok, geçen hafta kurumsal talebi de olunca TL diğer gelişmekte olan para birimlerinin gerisinde kaldı. Bu hafta yurtdışı piyasaları izlemeye devam ederiz ancak seçimlerin baskısı hissedilecektir, TL ilgisi yine olmaz. Geçen hafta son iki günde dolar/TL ağırlıklı 2,23-2,24 bandına sıkışmıştı, yurtdışı piyasaların da bozulması halinde bu hafta kurda yukarı hareket daha olası olabilir" dedi. Genelkurmay Başkanlığı, dün uyarılara rağmen Hatay Yayladağı civarında Türk hava sahasını ihlal eden bir Suriye uçağının bölgede hava devriye görevinde olan Türk F-16 uçağı tarafından angajman kuralları gereğince vurulduğunu duyurdu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)