BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDijital bankacılık milyarder yaptı----

Dijital bankacılık milyarder yaptı

Dijital bankacılık milyarder yaptı
10 Aralık 2021 - 09:55 www.finansgundem.com

2013 yılında temelleri atılan Nubank, halka arz oldu, ilk gün yüzde 15 prim yaptı ve ortakları milyarderler arasına girdi

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Brezilyalı dijital banka Nubank New York Borsası'nda halka arz edildi.İlk işlem gününde hisseleri %15 artış gösterince bankanın piyasa değeri 45 milyar dolara yükseldi. Bu gelişme 39 yaşındaki kurucu Cristina Junqueira'yı milyarder yaptı. Bankanın %2,9'luk hissesini elinde bulunduran Junqueira’nın serveti 1,3 milyar dolar değerinde. Junqueira'nın milyarder statüsü Brezilya için bir kilometre taşı. Ülkede şu anda kendi kendini yetiştirmiş sıfırdan bir milyarder olan ikinci kadın.

40 yaşındaki CEO David Vélez, şirketin %23'üne sahip ve 10.2 milyar dolarlık hissesi bulunuyor.
Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, risk sermayedarı Vélez, eski danışman Junqueira ve yazılım mühendisi Edward Wible, 2013 yılında Nubank'ı kurdu . O zamanlar beş banka (Itaú, Bradesco, Santander, Banco do Brasil ve Caixa) Brezilya pazarının % 80'ini kontrol ediyordu. Ve bu bankaların yüksek faizli borç vermesi, her işlemden komisyon alması halkın tepkisini çekiyordu. İşte bu dönemde Nubank’ın temelleri atıldı ve bir anda milyonlarca müşteriye ulaştı.

Çünkü üçlü, Nubank'ı Brezilyalıların şubeye gitmeden bankacılık hizmeti alabilecekleri kullanıcı dostu bir uygulama haline getirdi. 2014 yılında, yıllık ücreti olmayan (Brezilya'da nadir görülen) bir kredi kartı çıkardılar. Daha sonra bireysel kredi, yatırım hizmetleri ve hayat sigortası alanında yeni ürünlerle dijital Banka hızla büyüdü.

Nubank, Brezilya, Meksika, Kolombiya ve Arjantin'de 35 milyonu ayda en az bir kez uygulamayı kullanan 48 milyon müşteriye ulaştı. Hızlı büyüme 2021'de de devam etti. Bu yılın ilk dokuz ayında 1 milyar doların üzerinde gelir elde etti.

Ağaoğlu: Banka limitleri sorun olacak

 

Moody's: Türkiye'de bankacılık sistemine güven güçlü kalmaya devam ediyor

 

Bankacılık sisteminde krediler ve mevduat arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)