BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDev canavara ait 66 milyon yıllık fosil bulundu!----

Dev canavara ait 66 milyon yıllık fosil bulundu!

Dev canavara ait 66 milyon yıllık fosil bulundu!
25 Ağustos 2022 - 13:36 www.finansgundem.com

Dev bir deniz kertenkelesinin fosil keşfi, soyu tükenmiş bu eski canavarın 66 milyon yıl önce denize nasıl hükmettiğini ortaya çıkardı.


Canavar, Geç Kretase (100.5 milyon yıl önce-66 milyon yıl önce) döneminde okyanusları avlayan dev deniz sürüngenleri olan, yeni keşfedilen bir mosasaur türü.

Adı Thalassotitan atrox ve kazı alanında bulunan diğer kalıntılarla birlikte dişlerindeki aşınma, bu korkutucu hayvanın nazik bir dev olmadığını, deniz kaplumbağaları, plesiosaurlar ve diğer mosasaurlar gibi zorlu avlarla ziyafet çektiğini gösteriyor.

TRT Haber'deki yer alan bilgiye göre; Thalassotitan'ın büyük olasılıkla besin ağının en üstünde bir yer işgal ettiği ve diğer yırtıcıları kontrol altında tutarak ekosistemleri koruduğu anlamına geliyor.

İngiltere'deki Bath Üniversitesi'nden paleontolog ve evrimsel biyolog Nick Longrich, "Thalassotitan inanılmaz, korkunç bir hayvandı" diyor.

"Bir Komodo ejderinin bir büyük beyaz köpekbalığı ile çaprazlandığını ve bir T. rex ile bir katil balinanın çaprazlandığını hayal edin."

Bugün, en büyük modern sürüngenler olarak timsahların iki katı büyüklüğünde, 12 metre uzunluğa ulaşabilen, mosasaur ölçeğinde yaşayan hiçbir sürüngen yok.

İngiltere'de 183 milyon yıllık balık fosili bulundu!

 

Güney Afrika'daki fosiller bilinenden 1 milyon yıl daha eski çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)