BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev bankalar ofise dönüşü hızlandırıyor----

Dev bankalar ofise dönüşü hızlandırıyor

Dev bankalar ofise dönüşü hızlandırıyor
31 Ağustos 2020 - 16:58 www.finansgundem.com

Londra finans merkezindeki yatırım bankaları ofise dönüşleri hızlandırmak için üst düzey çalışanları ofislere çağırdı. Orta ve alt düzeydeki bankacıları müdürlerinin ofiste bulunması baskısıyla ikramiye ve terfi telaşı sardı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Üst düzey yöneticiler uzaktan çalışma düzenlemelerinden geri dönüşte başı çekerken, Londra’daki yatırım bankası çalışanları ofise geri dönme baskılarıyla karşı karşıya.

Şehrin en büyük bankalarından bazılarında çalışan genç ve orta rütbeli çalışanların Financial News'e verdiği demeçte, üst düzey personelin ofise geri dönmek için yaptığı son hamlelerin, herhangi bir geri dönüş tamamen gönüllü kalsa bile ev düzenlemelerinden gevşemenin aciliyetini artırdığını söyledi.

Banka personelleri ofise dönmedikleri takdirde terfiler sırasında göz önünde bulundurulmamaktan veya ikramiye ödemelerinin düşürülmesinden korktuklarını söylediler.

Adı gizli kalmak isteyen bir ABD yatırım bankasının müdürü, "Üst düzey çalışanlar özellikle geri dönmek istemiyorlar, ama geliyorlar, çünkü tepedekiler böyle söylüyor ve bu da onların altındaki insanlar için baskı yaratacak" dedi.

Genel olarak on binlerce personelini evden çalıştıran yatırım bankaları evden çalışma düzenlemelerini gevşetmek konusunda yavaş davranıyorlar. Fakat İngiltere Hükümeti gelecek hafta banka personellerini ofislere dönmeye ikna etmek için yeni bir kampanya hazırlamaya başlıyor. “Bir arada, hep birlikte” başlıklı strateji, halkı sağlık ve güvenlik tedbirleriyle birlikte nasıl ofislere geri dönüleceği konusunda bilgilendirecek.

Geçtiğimiz haftalarda banka binalarında kendilerine ait ofisleri bulunan üst düzey bankacılar ofislerine geri dönen ilk isimler arasında yer alıyorlar.

Goldman Sachs ofise dönüşler için üst düzey Banka personellerine davet göndermiş ve birçok cezbedici imkânı çalışanlarına sunmuştu. Konuya aşina kişilerin verdiği bilgilere göre banka personellerini bir davet notuyla değil daha gayri resmi bir şekilde telefon görüşmeleri yoluyla ofise çağırdı.

Goldman Sachs çalışanlarını ofise davetle çağırıyor

 

Başka bir büyük ABD bankasında hisse senedi ticareti yapan bir genel müdür, "Gayrı resmi beklenti, haftada üç gün ofiste olacağımız ve bunun da kaçınılmaz olarak hiyerarşiyle aşağısındakiler üzerindeki baskıyı artırdığı şeklinde" dedi. Banka genel müdürüne göre şu andaki en büyük kısıtlama ofislerdeki alan. Zira sosyal mesafe önlemleri halen devam ederken herkesin beraber çalışabilecekleri ve kısıtlama şartlarına uygun yeterli çalışma alanı yok.

JPMorgan 8 Eylül'den itibaren genç analistlerinin ofise gelmelerini istedi. Daha üst düzey düzeyde, satış ve ticaret ve yatırım bankacılığı personeli, çalışanlarının rotasyonel olarak evden çalışmaya devam etmesi beklentisi olsa dahi çok daha fazla sayıda personel ofise geri döndü. HSBC ve Barclays eylül sonundan itibaren bir kısım personelini ofise geri getirmeye başlayacaklar.

JPMorgan yüzlerce genç bankacıyı ofise çağırdı

 

Bankalar İngiltere'de korona virüs vakalarındaki düşüşe rağmen normalleşme düzeyine dönmek arzusuyla personelin güvenliğini sağlamak için sorumluluklarını tartmak zorunda kaldılar. Bankalar geri ofise geri dönüşün sebebi olarak üst düzey bankacıların genç bankacıları eğittiği çıraklık sistemini gerekçe gösteriyorlar. Ofise dönüş gönüllülük esasına dayandığı söylense de gerçeklik bu şekilde gelişmiyor.

Bir İngiliz bankasının satın alma ve şirket evlilikleri birimi (M&A) analistlerinden birisi konuyla alakalı, “Bu oldukça agresif bir hamle oldu. Eğer patronunuz ofise dönerse ve size dönmek ve dönmemek sizin seçiminiz derse altta yatan mesaj oldukça açıktır” ifadelerini kullanıyor.

Bir başka genç bankacı konuya ilişkin “Eğer bu yıl ikramiye almak istiyorsanız ofise geri dönmek iyi bir fikir” ifadelerini ekledi.

İngiltere merkezli hukuk firması Kingsley Napley’in İstihdam Uygulamaları Ortağı Adrian Crawford konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bankalar eğer geri dönmezseniz size ikramiye vermeyeceğiz ya da terfi ettirmeyeceğiz gibi bir şey söylemeyecek. Ancak eğer işvereninizin istediği şekilde hareket etmiyorsanız, bu büyük olasılıkla kariyerini kısıtlayan bir davranış olacaktır.

Bankalar ikramiye ödemek zorunda değil. Bu isteğe bağlı bir ödeme ve bankaların bunları ödemekten kurtulmak için kullanabileceği çeşitli yaratıcı argümanlar vardır. Bu süreç pek kesin değil. Bu genellikle elektronik tablolardaki performans numaraları, banka yöneticileri ile yapılan görüşmeler daha fazlası da olmayan verilerle belirlenir. Bu da çalışanların yasal olarak savunulmasını zorlaştırıyor” ifadelerine yer verdi.

Brexit sanayi stratejisinde tehlike çanları çalıyor

 

Korona virüs bankalara hem nakit hem kriz getirdi

 

BoE Başkanı: Cephanemiz bitmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)