BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBoE Başkanı: Cephanemiz bitmedi----

BoE Başkanı: Cephanemiz bitmedi

BoE Başkanı: Cephanemiz bitmedi
31 Ağustos 2020 - 13:00 www.finansgundem.com

BoE Başkanı Andrew Bailey korona virüs sürecinde her şeyin ters gitmesi halinde dahi ekonomiyi kurtarmak için gerekli cephanelerinin olduğunu açıklamasıyla güven verdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey İngiltere’nin korona virüs salgınından kurtarma yolunda hayal kırıklığına uğraması halinde İngiltere Merkez Bankası'nın önümüzdeki aylarda İngiltere ekonomisini desteklemenin birçok yolu olduğunu söyledi.

Financial News’in haberine göre ABD Merkez Bankası Kansas’ın Jackson Hole ekonomik sempozyumuna katılan BoE Başkanı cephanelerinin hiçbir şekilde tükenmediğini vurguladı. Konferans bu sene pandemi nedeniyle internet üzerinden gerçekleştirildi.

Pandemi nedeniyle hükümetlerin kısıtlamalar uyguladığı ve ekonomik aktivitenin büyük yara aldığı mart ayında BoE politika faizlerini %0,1’e kadar indirmişti. Banka ayrıca varlık satın alma programında agresif bir genişleme başlatarak bankalara ve işletmelere milyarlarca sterlin değerinde kredi teklif etti. BoE ağustos ayında çok daha güvenli bir zemine oturana kadar politikalarını sıkılaştırmama sözünü verdi.

Bailey, BoE'nin faiz oranlarını negatif bölgeye düşürmek ve satın aldığı varlık yelpazesini genişletmek de dahil olmak üzere politikalarını gevşetmek için hala önemli bir alana sahip olduklarını belirtti.

Konuşmasının büyük bölümü tahvil alımları ve diğer merkez bankası araçlarının etkinliğinin analizine ayrıldı. Bailey, BoE'nin Mart ayındaki eylemlerindeki ölçeğinin ve hızının etkisini artırdığını söyledi. BoE Başkanı “Büyük çaplı ve hızlı hareket etmenin gerektiği zamanlar vardır” ifadelerini kullandı.

Bailey: BoE fonlamasaydı hükümet zorlanırdı

 

İngiltere’de kitlesel işsizlik alarmı

 

Avrupa Birliği’nde ham madde krizi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)