BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere’de kitlesel işsizlik alarmı----

İngiltere’de kitlesel işsizlik alarmı

İngiltere’de kitlesel işsizlik alarmı
28 Ağustos 2020 - 17:24 www.finansgundem.com

Hükümet şimdi önlem almazsa İngiltere kitlesel işsizlikle karşılaşacak. Binlerce iş yeri, ekim ayında bitecek ücretsiz izin sisteminden sonra hala desteğe ihtiyaç duyuyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere bir işsizlik kriziyle karşı karşıya. Geçtiğimiz hafta Marks&Spencers’da 7,000 kişinin işten çıkarılması, korona virüs pandemisinin acı bir hatırlatıcısı oldu. Ve daha fazla işsizlik kapıda.

Her gün şirketlerden gelen işten çıkarma haberleriyle, Downing Street’te tehlike çanlarının çalmaya başlaması gerekiyor. Bakanın kemerlerinizi bağlayın ve önümüzdeki zor zamanlara hazırlanın uyarısı yeterli değil. Acilen önlem alınmazsa İngiltere, 1980’lerden bu yana görülmemiş bir oranda kitlesel işsizlikle karşılaşacak.

İşçi Sendikası Kongresi (TUC) Genel Sekreteri Frances O’Grady, The Guardian’daki yazısında 80’li yıllarda genç olduğunu ve işten çıkarılan insanların yaşadığı zorlukları hatırladığını ifade etti. O’Grady, “Şimdi istihdamda olan birçok insanın bu tür bir çaresizliği hiç yaşamamış olması beni mutlu ediyor. Bu ülkede bir daha böyle bir tecrübe yaşanmasın isterdim: genç insanlar kariyerlerinin daha başındayken işgücü piyasasının dışında kalmasını ve ailelerini geçindirmek zorunda olan ya da mortgage ödemesi olan veya kira ödeyen insanların her maaşlarının son olabileceği endişesi taşımasını istemezdim” dedi.

İşçi Sendikası Kongresi bu konuda önceden uyarıda bulunmuştu. İngiltere karantina uygulamalarına başlarken, İşçi Sendikası, iş koruma planı için hükümetle ortak çalışma yürüterek bir çok kişinin işine devam etmesini sağlamıştı.

Korona virüs krizi henüz bitmedi. Ancak ekim ayı sonunda iş koruma planı sona erecek. Hükümet desteği olmadan, işleri henüz normale dönmemiş olan binlerce iş yeri, çalışanlarını işten çıkarabilir. Ve binlerce iş yeri, milyonlarca iş anlamına gelebilir.

Eğer bu senaryo gerçekleşirse hükümetin nasıl bir yol izleyeceği belirsiz. Özellikle eğlence, perakende, havacılık ve üretim sektörleri, pandemi sonrasında sürdürülebilir bir geleceğe sahip. Tek ihtiyaçları olan bir köprü ve ekonomi tamamen yeniden açılana kadar onları ayakta tutabilecek yeni bir yardım paketi. Şimdi hükümetin geri çekilmesi için uygun bir zaman değil.

İş koruma planı, krizlerde aktif hükümetlerin neler yapabileceğini gösterdi. Eğer büyük şirketler iflas ederse ve binlerce insan geçim kaynaklarını kaybederse bunun bedeli İngiltere için ağır olacak. Sosyal yardımlar artacak ve insanlar tüketimi sürdürmeyi ve vergi ödemeyi bırakacak. Bu kriz sonrası ekonomiyi yeniden canlandırmak için iyi bir yöntem değil.

Pandemi kontrol altına alınır alınmaz, yeşil enerji ve üretimden, sanat ve kültüre tüm endüstrilerin yeniden canlanması gerekiyor. Dolayısıyla ekim ayı geldiğinde hükümet fişi çekmemeli.

Ve bu süreçte işlerini kaybetmiş olanlar içinse hükümetin yeni istihdam üretmesi gerekiyor. İşçi Sendikası Kongresi, İngiltere’nin ihtiyaç duyduğunu düşündüğü yeşil teknoloji alanında bir milyondan fazla istihdam yaratabilmek için bir plan hazırladı. Ve sağlık alanında da binlerce yeni istihdam yaratılabilir.

İngiltere’de hükümetin birincil ekonomik önceliğinin istihdam yaratmak olması gerekiyor. O’Grady İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak’a yaptığı çağrıda “kitlesel işsizliği durdurmak için hala zaman var” dedi.

İngiltere ve Galler'de 230 bin kiracı evsiz kalabilir

 

İngiltere'de enflasyon arttı

 

Finans dünyasının saatli bombası: Brexit görüşmeleri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)