BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDeutsche Bank'tan Türkiye için faiz tahmini----

Deutsche Bank'tan Türkiye için faiz tahmini

Deutsche Bank'tan Türkiye için faiz tahmini
12 Haziran 2023 - 10:23 www.finansgundem.com

Deutsche Bank Türk ekonomisine ilişkin yayımladığı raporda, TCMB'nin politika faizini ilk seferde yüzde 25'e yükseltilebileceğini veya haziran ve temmuz aylarında üst üste faiz artırımı olabileceğini belirtti.

Deutsche Bank Türk ekonomisine ilişkin yayımladığı raporda yeni kabine ve kritik kurumlardaki atamalar sonrası daha ılımlı ve ortodoks para politikası karışımına dönülebileceği tahminini paylaştı.

Bloomberght'de yer alan habere göre, enflasyonun ekonomideki en büyük zorluk olmaya devam edeceğini kaydeden ekonomistler, depremin arz-talep dengesizliği yaratması, asgari ücret artışlarının etkisi, TL'de son günlerde yaşanan değer kaybı gibi etkilerle manşet enflasyonun yıl sonunda yüzde 50'ye yakınsayacağı öngörüsünü paylaştı.

Ekonomistler yeni yöneticilerin daha ortodoks ve agresif önden yüklemeli para politikası uygulayacağını belirti.

"Yüzde 30 seviyesine çıkabilir"

Raporda bankanın agresif ancak aşırı olmayacağı belirtilerek faiz konusunda "Bu noktada tam bir değerlendirme yapmak zor ancak TL'deki hızlı değer kaybı, ilk anda büyük bir faiz artırımını gerektiriyor. Diğer yandan hükümetin kredi büyümesinde çöküşe neden olmamak için bir denge sağlaması gerekiyor.

Politika faizi ilk seferde yüzde 25'e yükseltilebilir veya haziran ve temmuz aylarında üst üste Faiz artırımı olabilir. İkinci senaryoda faiz önce yüzde 18-20 civarına, temmuzda da yüzde 25 seviyesine yükselebilir. Bu artışın son olup olmayacağı soru işareti ve TL'nin hareketi ile portföy akışlarına bağlı olacak. Faizin yüzde 30'un üzerine çıkması ihtimalini de dışlamıyoruz." tahminine yer verildi.

Mevduat faizlerinde sert yükseliş

 

Goldman Sachs'ın tahmini: Türkiye'de faizler yüzde 40'a yükselecek

 

Morgan Stanley'den TCMB için faiz artışı tahmini

 

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüseyin 13 Haziran 2023 07:15

    Çok beklersiniz faiz lobisi

  • Memet13 Haziran 2023 09:34

    Kına yakarsın sahte halk düşmanı

  • Erg12 Haziran 2023 13:39

    Uyduruk tahminlerle yine gerçek dışı faiz arttırımlarıyla oyalanılırsa ekonomiye piyasalara yatırımcılara güvenin oluşması açısından bir fayda sağlamaz tahminlerle sürecin götürülmesi akıl dışı gerçek mevcut enflansyonun çok çok üzerinde TL ye değer ve güven sağlayacak faiz arttırımı gerekir

  • Realist12 Haziran 2023 11:40

    Faiz enflansyon üstü artmadıgı müddetçe güvenin gelmesi Tl nin degerlenmesi piyasaların normale dönmesi ve enflansyonun düşmesi imkansız faizin yüzde %25 lere hatta %50 lere çekilmesinin en ufak etkisi olmaz geçici olur enflansyonun yüzde ikiyüzleri geçerken gerçekçi çok yüksek enflansyon üstü faiz artışı gereklidir ytd merkezdekiler de bunu yapamayıp ancak oyalayacaktır