BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkMevduat faizlerinde sert yükseliş----

Mevduat faizlerinde sert yükseliş

Mevduat faizlerinde sert yükseliş
12 Haziran 2023 - 06:37 www.finansgundem.com

Bankalar makroihtiyati önlemler nedeniyle hedefleri yakalamak için mevduat faizi yarışını hızlandırdı.

Bankacılık sektörü TL mevduat oranında yüzde 60 ve yabancı para dönüşüm oranında hedeflerini tutturmak ile ihtiyaç ve ticari kredi faizlerinde belli bir oranın üzerine çıkmamaya çalışmak zorunluluğunda. Bu durum TL mevduat faizlerinde sert yükselişin de devam etmesine neden oluyor.

Haziran haftasında ortalamada yüzde 37,39’a ulaşan 3 aya kadar vadeli TL mevduat faizi geçen hafta ise sektör kaynaklarına göre yüzde 47’ye kadar çıktı.

Ekonomim’den Şebnem Turhan’ın haberine göre, bankacılık sektöründe mevduat faizi yarışı hızla sürüyor. Merkez Bankası verilerine göre 3 aya kadar vadeli TL mevduat faizleri 2 Haziran haftası itibariyle ortalamada yüzde 37,39’a yükseldi. TL mevduat faizi bir yılda 20 puan, 2022 sonundan bu yana ise 13 puan arttı.

Bankacılık sektörünün mevduatında artış

 

Döviz mevduatlarında gerileme

 

İnternet bankacılığı mevduat savaşını kazanıyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mülayim12 Haziran 2023 11:47

    Mevduat faizleri yükselmiyor aksine enflansyon karşısında eksi reel getiri olarak eriyor Amerika parası dolara yüzde%5 üzeri reel getiri verirken TL faizi enfansyon karşısında getiride sürekli ekside mevduata verilen faizin sert yükselmesi için mevcut enflansyonun çok üstünde faiz verilmesi gerekir ytd