BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDeutsche Bank'tan kritik uyarı: Temerrüt dalgası gelebilir----

Deutsche Bank'tan kritik uyarı: Temerrüt dalgası gelebilir

Deutsche Bank'tan kritik uyarı: Temerrüt dalgası gelebilir
01 Haziran 2023 - 09:36 www.finansgundem.com

Deutsche Bank'ın analistleri Avrupa ve ABD'deki temerrüt tehlikesini gözler önüne serdi. Analistlere göre, ABD ve Avrupa’da yüksek getirili özel sektör tahvillerinde temerrüt oranları yükselecek.

Avrupa ve ABD temerrüt riskiyle karşı karşıya. Alman finans kuruluşu Deutsche Bank'ın analistleri artan borçlanma maliyetlerinin etkisiyle Avrupa ve ABD'de bir temerrüt dalgası görülebileceğini ifade ederek, tehlikeye dikkat çekti.

Bankanın analistleri yayımladıkları raporda yüksek getirili ABD özel sektör tahvillerinde temerrüt oranının 2024’ün dördüncü çeyreğinde yüzde 9 ile zirve yapacağını öngördü.

Analistler Avrupa’da spekülatif notlu özel sektör tahvillerinde de aynı dönemde yüzde 5,8 temerrüt oranı gerçekleşmesini tahmin etti.

BloombergHT'nin haberine göre, aralarında Jim Reid ve Steve Caprio’nun olduğu analistler temerrüt dalgasının kaçınılmaz olduğunu, 2023’te temerrüt oranının istikrarlı bir şekilde yükseleceğini ve 2024’te ABD’nin resesyona girmesiyle hızla artacağını belirtti.

Mevcut durumda yatırım yapılabilir notta olmayan ABD ve Avrupa özel sektör tahvillerinde temerrüt oranı Deutsche Bank tahminlerinin yaklaşık yarısı seviyesinde bulunuyor.

ABD ekonomisinde borç limiti açmazı: ABD temerrüte mi düşecek?

 

SEC Başkanı'ndan temerrüt etkisi uyarısı

 

Tahvil piyasası temerrüt olasılığını fiyatlıyor

 

ABD'de temerrüt senaryosunda altın seyri ne olur?

 

Dünya Bankası Başkanının borç ve temerrüt endişesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)