BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDestici'den İmamoğlu kararına yorum----

Destici'den İmamoğlu kararına yorum

Destici'den İmamoğlu kararına yorum
18 Aralık 2022 - 16:09 www.finansgundem.com

BBP Genel Başkanı Destici, İBB Başkanı İmamoğlu'na verilen hapis ve siyasi yasak kararına ilişkin yorumlarını katıldığı televizyon programında açıkladı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen mahkumiyet kararına ilişkin olarak, kararla birlikte gelebilecek olası siyasi yasağın "orantısız" olacağını söyledi.

Cumhur İttifakı'nda yer alan BBP lideri Destici, Cumartesi gecesi Habertürk TV'de gazeteciler Serap Belet ve Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtladı.

İBB Başkanı İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesi hakkında konuşan Destici, "Türk Ceza Kanunu'ndan bunun bir siyasi yasağa meydan vermesine son vermeliyiz" dedi.

"Hapis cezası ve devamında gelen siyasi yasak sizce ölçülü mü?" sorusuna Destici, kararın henüz yerel mahkeme aşamasında olduğunu belirtip istnaf, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi başvurularının da olacağını hatırlattıktan sonra, "Bu tür hakaretlerde, yasalarımızdan, yani Türk Ceza Kanunu'ndan bunun bir siyasi yasağa meydan vermesine son vermeliyiz" dedi.

Destici kararla ilgili olarak "Beğenmeyebiliriz, eleştirebiliriz ama yargının kararlarına herkes uymakla mükelleftir" değerlendirmesi yaptı.

Program moderatörü Serap Belet'in "Bundan ceza alınsa dahi bir siyasi yasağa dönüşmesi orantısız olur diyorsunuz" ifadelerine Destici, "Tabii, orantısız" diye cevap verdi.

Destici, daha önce de sosyal medyada paylaştığı bir mesajda da şu ifadeleri kullanmıştı:
"Biz demokrasiyi ve buna istinaden bütün süreçlerin demokrasi ve hukuk düzleminde yürümesini savunuyoruz. Türkiye bir hukuk devletidir. Lâkin yargı, siyasetin üstüne çıkarak yahut kamuoyunda bu tür anlaşılmalara meydan verecek kararlarla anılmamalıdır."

"Yargı süreci henüz tamamlanmamışken, ortadaki duruma üzülmesi gerekenler, bir taraftan pervasızca yargıya saldırırken diğer taraftan da siyasi çıkar hevesiyle adeta zil takıp oynamaktadırlar."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü konuşmasında, İmamoğlu'na verilen ceza için ortada kesinleşmiş bir karar olmadığını belirterek "Birilerinin kendi iç kavgalarını, Bizansvari taht oyunlarını bizim üzerimizden yürütmeye çalıştıklarını gördükçe üzülüyoruz" demişti.

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na verilen hapis cezasına tepki

Bahçeli İmamoğlu sorusunu yanıtladı

ABD'den İmamoğlu'na verilen cezaya tepki

İmamoğlu davasında savcılık, kararın bozulmasını talep etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)