BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na verilen hapis cezasına tepki----

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na verilen hapis cezasına tepki

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na verilen hapis cezasına tepki
17 Aralık 2022 - 18:05 www.finansgundem.com

İBB Başkanı İmamoğlu'na verilen hapis cezasını değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Siyaseten onu nasıl devre dışı bırakırız arayışı içerisindeler" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Demokrasi Vakfı’nın düzenlediği Demokrasi Şurası’nda gündeme ilişkin konuştu.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 7 ay hapis cezası verilmesine tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı, Ekrem İmamoğlu'nun haksız bir şekilde yargılandığını ifade ederek şunları söyledi:

"Bugün adaleti arıyoruz hep beraber, demokrasiyi arıyoruz hep beraber. Bedeller ödendi ve ödenmeye de devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız haksız bir şekilde yargılanıyor. Siyaseten onu nasıl devre dışı bırakırız anlayışı içerisindeler."

"BU KAVGAYI BİZ BİTİRECEĞİZ"

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında tarihten örnekler verdi. Demokrasinin hep hor görüldüğünü belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Demokrasi o zaman postalların altında ezildi. Bugün ise kirli sermayenin altında eziliyor. Menderes, Zorlu ve Polatkan'ı idam ettiler, seviniyordu o zaman birileri bugün de başka zalimler seviniyor ama biz demokratlar hiç bitmedik ve azalmadık. Şimdi yapmamız gereken son bir şey kaldı o da helalleşmek ve bu ülkenin bedel ödemesini bitirmek. Bu kavgayı biz bitireceğiz."

"ADALETE ERİŞİM, ARTIK EKONOMİK BİR MESELEDİR"

Kılıçdaroğlu, adalete ulaşmanın zorlaştığını savunarak, "Bir şehit cenazesinde devlet protokolü içerisinde uzun bir süre linç girişimiyle karşı karşıya kaldım ama hiçbir zaman adaleti aramaktan bir milim bile geri adım atmadım. Gerçekleri tüm halkımıza anlatalım; milletimiz adalete ulaşamıyor. Türkiye'de adalete erişim, açlık tokluk meselesi haline gelmiştir. Türkiye'de adalete erişim, artık bir ekonomik meseledir" dedi.(NTV)

Bahçeli İmamoğlu sorusunu yanıtladı

 

ABD'den İmamoğlu'na verilen cezaya tepki

 

İmamoğlu davasında savcılık, kararın bozulmasını talep etti

 

Altılı Masa, Ekrem İmamoğlu'na destek için buluştu

 

Bülent Arınç'dan İmamoğlu açıklaması: Utanç verici