BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den İmamoğlu'na verilen cezaya tepki----

ABD'den İmamoğlu'na verilen cezaya tepki

ABD'den İmamoğlu'na verilen cezaya tepki
16 Aralık 2022 - 06:05 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İmamoğlu'na verilen mahkumiyet kararı insan haklarına, temel özgürlüklere ve hukukun üstünlüğüne saygıyla bağdaşmamaktadır, denildi.

Ekrem İmamoğlu'na, YSK üyelerine hakaret suçlamasıyla açılan davada mahkeme kararı sonrası tepkiler çığ gibi büyüdü. Mahkeme kararına ilişkin olarak ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yazılı açıklama yapıldı. 

Euronews'in haberine göre ABD Dışişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası ve siyasi faaliyetten men kararı ile iglili yazılı açıklamada bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price imzalı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "ABD, Türk mahkemesinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verdiği iki yıl yedi ay hapis cezası ve siyasi faaliyetten men kararı karşısında derin rahatsızlık ve hayal kırıklığı duymaktadır. İmamoğlu'nun mahkumiyeti insan haklarına, temel özgürlüklere ve hukukun üstünlüğüne saygıyla bağdaşmamaktadır. Türkiye'de sivil toplum, medya, siyaset ve iş dünyası liderlerine yönelik, uzun süreli tutukluluk, terörizme destek iddiaları ve cezai hakaret davaları da dahil olmak üzere devam eden adli tacizden ciddi şekilde endişe duymaya devam ediyoruz." denildi.

"Türkiye halkı, cezalandırılma korkusu olmaksızın insan haklarını ve temel özgürlüklerini kullanabilmeyi hak etmektedir." denilen ABD Dışişleri Bakanlığının açıklamasının devamında, "İfade, barışçıl toplanma ve örgütlenme özgürlüklerini kullanma hakkı Türkiye'nin Anayasasında, uluslararası hukuk yükümlülüklerinde ve AGİT taahhütlerinde yer almaktadır. Hükümeti, 'hakaret' suçunu düzenleyen kanunlar uyarınca yürütülen kovuşturmaları durdurmaya ve kamusal tartışma için açık bir ortam sağlamak da dahil olmak üzere tüm Türk vatandaşlarının hak ve özgürlüklerine saygı göstermeye çağırıyoruz."

Litvanya ABD ile Roket Sistemi alımı için anlaşma imzaladı

 

ABD borsaları günü ekside kapattı

 

ABD medyası Bayraktar Kızılelma'yı konuşuyor

 

İmamoğlu davasında savcılık, kararın bozulmasını talep etti

 

Altılı Masa, Ekrem İmamoğlu'na destek için buluştu

 

Bülent Arınç'dan İmamoğlu açıklaması: Utanç verici

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)