BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDeri sektöründe 'fuar' krizi----

Deri sektöründe 'fuar' krizi

Deri sektöründe 'fuar' krizi
22 Nisan 2013 - 14:35 www.finansgundem.com

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dinç Sektöre mal olmuş krizlere izin verilirken STK'lardan görüş almalı

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dinç, “TOBB, sektöre mal olmuş fuarların alternatiflerine izin verirken STK’lardan görüş almalı” dedi.
TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) ve Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği’nin (TDKD) işbirliğinde 7 yıldır İstanbul Deri Fuarı (İDF) düzenleniyorken, Artı Fuarcılık ve CNR Holding kuruluşu olan Pozitif Fuarcılık işbirliği ile sektörde ‘FURIST’ adlı yeni bir fuar organizasyonu oluşturulması tepkiye neden oldu. Deri ve Kürk konfeksiyonu fuarı FURIST’in, 17-19 Nisan 2014 tarihleri arasında CNREXPO’da, Ayakkabı Moda Fuarı AYMOD ile eşzamanlı düzenlenmesi planlanıyor.
Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dinç, tüm dünya tarafından bilinen ve iştirak edilen, uluslararası fuar takvimine geçmiş İDF’in sektör için yeterli olduğunu ve çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini söyledi. Dinç, “Dünyanın en büyük fuar organizasyon şirketi UBM, İDF’e ortak olmak için fuar yönetimiyle prensipte anlaşmaya vardı. Bu İDF’in gücünü ortaya koyuyor. CNR bunu duymuş ve satışı engellemek için atak yapıyor” dedi.CNR’ın, TÜYAP’ın bu fuarda işbirliği yaptığı Artı Fuarcılık’ı kendi tarafına çektiğini belirten Mehmet Ali Dinç, sektörden firma almaya çalıştıklarını söyledi. Dinç, “CNR Yönetimi daha önce bizden defalarca görüşme talep etti, biz de ‘Oturmuş bir düzenimiz var’ yanıtını verdik” dedi.
Sektörümüz için uluslararası alanda ikinci bir fuar oluşturulmasına imkan yok 2013 yılında 7’incisi düzenlenen, 351 firmanın katıldığı İDF’in toplam 11 bin 480 profesyonel tarafından ziyaret edildiğini hatırlatan Dinç, şunları kaydetti: “İDF tüm sektör mensuplarımız tarafından kabul görmesine rağmen, son günlerde ülkemizde ikinci bir sektör fuarının oluşturulması için araştırma faaliyetlerinin yapıldığı duyumu alınmaktadır. Sektörümüz için uluslararası alanda ikinci bir fuarın oluşturulmasına imkan bulunmadığını takdir edersiniz. TOBB, sektöre mal olmuş fuarların alternatiflerine izin verirken STK’lardan görüş almalı. Sektörümüz için ikinci bir fuar oluşturulurken sektör temsilcileri ile kapsamlı araştırmalar yapılması ve bu araştırma sonuçlarına göre karar verilmesi gerekir. Derneğimizin ve diğer sektör kuruluşlarının dışında yapılacak bu tür çalışmalar, sektörümüze yarar değil zarar getirecektir. Kendi rekabetlerine sektörü kurban etmesinler.” Sektördeki tüm sivil toplum kuruluşları fuarın bölünmesine karşı Sektördeki tüm sivil toplum kuruluşlarının fuarın bölünmesine karşı olduğunu söyleyen Dinç, “Böyle bir fuarın sektör açısından facia olacağını düşünüyoruz ve karşı çıkıyoruz” dedi.
Dinç, yıllardan beri yaptıkları çalışmalar ve emekleri sonucunda oluşan İDF’i planladıkları şekilde Ocak ayı içerisinde düzenlemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
İDF’te Artı Fuarcılık ile olan tüm işbirliği sonlandırılmıştır TÜYAP Tüm Fuarcılık İcra Kurulu Başkanı Serdar Yalçın da İDF 2013 fuarının başarı ile tamamlandığını, 2014 fuarının hazırlıklarının da deneyimli bir kadro ile 8 yıllık sürede yurt içinde ve yurt dışında kazanılan bilgi birikiminden yararlanarak sektörün genel beklentilerine bağlı olarak sürdürüldüğünü belirtti. Yalçın, “Bu fuarda Artı Fuarcılık ile olan tüm işbirliği sonlandırılmıştır. TÜYAP Avrasya Bölgesinde ve küresel platformda İDF fuar pazarlama ve tanıtım çalışmalarını sürdürecektir” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)