BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDenetimli dolandırıcılık----

Denetimli dolandırıcılık

Denetimli dolandırıcılık
24 Ekim 2021 - 11:39 www.finansgundem.com

Prof. Dr. Canan Karatay’ı dolandıran 4 kişiden biri olan Mehmet K. yine aynı suçtan gözaltına alındı. Mehmet K.’nın 8 yıldır onlarca kişiyi aynı yöntemlerle dolandırdığı ve defalarca denetimli serbestlikle bırakıldığı ortaya çıktı.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde “Adınız terör örgütü soruşturmasına karıştı” diyerek, aralarında Prof. Dr. Canan Karatay’ın da bulunduğu onlarca kişiyi dolandıran dört şüpheliden Mehmet K.’nın daha önce de çok sayıda dolandırıcılık olayına karıştığı, her defasında ya adli kontrolle ya da denetimli serbestlikle bırakıldığı ortaya çıktı.

Telefonda kendilerini “polis-savcı-MİT” görevlisi olarak tanıtıp özellikle 70 yaş üzeri vatandaşları, “Adınız terör örgütü soruşturmasına karıştı” yalanıyla kandırarak, hesaplarındaki paraları ya da evdeki ziynet eşyalarını alan çeteler son yıllarda artış gösterdi.

ORGANİZE ÇALIŞIYORLAR

Geçen perşembe günü Adana ve Muğla Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla gözaltına alınıp tutuklanan dört kişi arasında bulunan Mehmet K.’nın, son sekiz yılda, aralarında Prof. Dr. Canan Karatay’ın da bulunduğu onlarca kişiyi aynı yöntemle dolandırdığı belirtildi. Mehmet K.’nin 4 Haziran’da açık cezaevinden denetimli serbestlikle bırakıldığı bildirildi.

Dolandırıcılık yöntemiyle ilgili bir emniyet yetkilisi, bu tür çetelerin polis gibi çalıştığını da belirterek şunları aktardı:

O kadar organize çalışıyorlar ki, tuzağa düşüreni ayrı, hesap sahibi ayrı, parayı ya da ziynet eşyasını almaya giden ayrı kişiler. Yakalıyoruz, tutuklanıyorlar bir süre sonra serbest kalıyorlar. Yargılanmaları devam ederken de suç işlemeye devam ediyorlar.

"ESKİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ MÜŞTERİSİYDİ" İDDİASI

Kamuoyunda 'Bataklık Operasyonu' olarak bilinen ve suç örgütü kurucuları Çetin Gören ile Nejat Daş'ın da aralarında bulunduğu 73 sanıklı davaya devam edildi.

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık eski polis memuru İbrahim Halil Akgün çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Akgün, eski Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürü Necmettin Yüksek'in makam aracını, organize suç örgütü kurucusu Nejat Daş'a tahsis ettiğini öne sürdü. Akgün, Bir dönem Yüksek'in makam şoförlüğünü yaptığını, Nejat Daş'ı ilk kez 2019'da Yüksek'in yanında gördüğünü söyledi.

Pandemi nedeniyle sokağa çıkmayan Daş'ın, Yüksek'i arayarak kendisine izin belgesi düzenlemesini istediğini aktaran Akgün, Yüksek'in ise izin kağıdı çıkarmasının mümkün olmadığını ancak makam aracını tahsis edebileceğini söylediğini öne sürdü. Akgün, Yüksek'in talimatı doğrultusunda Daş’ı makam aracıyla Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdüğünü söyledi. Yüksek ise savunmasında iddiaları reddetti.

Akılalmaz dolandırıcılık: Lüks yaşam böyle son buldu!

Yapay zekalı dolandırıcılık: 35 milyon dolar çaldılar!

Devasa kripto dolandırıcılıklarının gerçek mağdurları

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)