BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDEM'li adayın başkanlığı düşürüldü----

DEM'li adayın başkanlığı düşürüldü

DEM'li adayın başkanlığı düşürüldü
02 Nisan 2024 - 15:14 www.finansgundem.com

Van İl Seçim Kurulu, DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın seçilme yeterliliği olmadığına karar verdi. Seçim Kurulu, mazbatanın en yüksek ikinci oyu alan adaya verilmesine karar verdi.

DEM Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının Adalet Bakanlığı tarafından geri alınması üzerine, Van İl Seçim Kurulu, belediye başkanlığını ikinci sıradaki AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine karar verdi.

Van İl Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "AK Parti Van Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas'ın talebiyle yaptığı incelemeyi tamamladı. Seçimde kesinleşmemiş sonuca göre başkanlığı kazanan Dem adayı Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliği olmadığına hükmetti. Mazbatanın en çok oy alan ikinci sıradaki aday Arvas'a verilmesine karar verdi" denildi.

31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti adayı Abdullah Zeydan 245 bin 573 oy sayısı ve yüzde 55,48 oy oranı ile birinci oldu. İkinci sırada da 120 bin 147 oy sayısı ve yüzde 27,147 oy oranı ile AK Partili aday Abdulahat Arvas yer aldı.

DEM Parti, Abdullah Zeydan’ın adaylığı hakkında YSK’ya itiraz edecek

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları, Abdullah Zeydan’ın Van Belediye Başkanlığına yeterliliğinin kararı üzerine Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz edeceklerini bildirdi.

Tülay Hatimoğulları ise konu hakkında YSK’ya itiraz edeceklerini ifade ederek, “İtiraz dilekçemiz şu anda hukukçularımız tarafından hazırlanıyor. Dilekçemiz YSK’ya yarın verilecek şu anda hazırlığı yapılıyor. Dilekçe Van’dan Ankara’ya iletilmek üzere verilecek” bilgisini akardı.

Hatimoğulları, bir gazetecinin, “Abdullah Zeydan’ın 2015 yılında Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan terör örgütü PKK’yı öven sözlerine katılıyor musunuz?” sorusuna ise “Bunlar Manipülasyon oluşturmak için ortaya atılan şeyler. Abdullah Zeydan’a verilen ceza asla hukuki değildi” ifadelerini kullandı.

İl il 2024 yerel seçim sonuçları

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)