BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDanimarka Ukrayna'dan gelenleri almadı----

Danimarka Ukrayna'dan gelenleri almadı

Danimarka Ukrayna'dan gelenleri almadı
15 Mart 2022 - 15:30 www.finansgundem.com

Danimarka'da Jutland Sınır Polisi, Almanya'dan gelen Ukraynalı sığınmacıların ülkeye alınmadığını bildirdi. İsveç ise 4 ay içinde Ukrayna'dan gelen 220 bin kişinin iltica etmesini bekliyor.

Danimarka, Ukrayna'dan gelen ve başka ülkelere geçmek isteyen sığınmacıları, "ülkede kalmak istemedikleri" gerekçesiyle almadı.

Jutland Sınır Polisi'nin açıklamasında, cuma gününden beri Ukrayna'dan gelen 250 kişinin, Almanya'ya geri gönderildiği söylendi.

İltica talep etmeyen ülkeye alınmayacak

Danimarka'nın "geçiş ülkesi" olarak kullanılamayacağı kaydedilen açıklamada, sığınmacıların iltica talep etmemesi halinde ülkeye alınmayacağı vurgulandı.

Devlet televizyonu DR de, İsveç ve Norveç'e gitmek için Almanya'dan gelen yüzlerce sığınmacının, Danimarka'da kalmak istemediği gerekçesiyle ülkeye alınmadığını ve Almanya'ya geri gönderildiğini paylaştı.

Danimarka geçiş ülkesi olmak istemiyor

Danimarka Entegrasyon Bakanı Mattias Tesfaye, Ukrayna'dan gelen sığınmacıların, İskandinav ülkelerinden birine ulaşmak için Danimarka üzerinden seyahat etmelerine izin verilmemesini doğru bulduğunu belirtti.

Ukrayna'dan gelen sığınmacıya; kayıt altına alınmadan, kimliğini tespit etmeden Danimarka'yı geçiş ülkesi olarak kullandıramayacaklarını aktaran Tesfaye, Danimarka'nın güvenliğinden sorumlu olduklarını ve söz konusu sığınmacıların, gerekli belgeleri ibraz ederek Danimarka'ya iltica edebileceklerini sözlerine ekledi.

İsveç 220 bin mülteci bekliyor

İsveç Göçmenler Ofisi, 4 ay içinde İsveç'e Ukrayna'dan gelen 220 bin kişinin iltica etmesini bekliyor. Ukrayna'dan İsveç'e günde 4 bin kişinin geldiği ve iltica talebinde bulunduğu, şimdiye kadar yaklaşık 14 bin Ukraynalının İsveç'e iltica ettiği kaydedildi.

Ukraynalı mültecilerin çocukları Polonya'da dil eğitimi görmeye başladı

Ukraynalı mültecilere kapılarını açana ayda 6.700 TL

Almanya'dan Ukraynalı mülteci kararı

İngiltere'nin kabul ettiği mülteci sayısı şoke etti!

İsrail'de Ukrayna mültecileri için 'Yahudi' şartı

Polonya'dan Ukraynalı sığınmacılara aylık 4 bin 71 TL nakdi destek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)