BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'nin kabul ettiği mülteci sayısı şoke etti!----

İngiltere'nin kabul ettiği mülteci sayısı şoke etti!

İngiltere'nin kabul ettiği mülteci sayısı şoke etti!
09 Mart 2022 - 14:11 www.finansgundem.com

Ukrayna’yı dört bir yandan kuşatan Rus kuvvetleri sivil yerleşimleri vururken ülkeden kaçan Ukraynalıların sayısı 2 milyonu buldu. Ukraynalı mülteciler Avrupa ülkelerine sığınırken İngiltere’den skandal bir karar geldi.


Rusya Ukrayna savaşında 14’üncü gün sürerken müzakerelerden ateşkes sonucu henüz alınmış değil. Haftalardır Ukrayna'da birçok kenti bombardımana tutan Rusya, uluslararası toplum tarafından da kınama ve yaptırımlarla karşı karşıya kaldı.

Karşılıklı devam eden şiddetli çatışmaların durdurulamaması nedeniyle sokaklarda, meskun mahal ve tank geçişlerine karşı savunmanın olduğu ülkede hem Rus ordusu hem de Ukraynalı sivillere ait çok sayıda ölü ve yaralı verildi.

İNGİLTERE'DEN 300 MÜLTECİ KARARI

Savaştan kaça Ukraynalıların sayısı 2 milyonu bulurken, komşu ülkelere sığınmaya çalışan sivillerle ilgili skandal bir detay ortaya çıktı. Savaşın başladığı günden bu yana Rusya'ya karşı sert açıklamalarda bulunan ve sert yaptırımlar yapılacağı açıklamalarıyla gündeme gelen İngiltere'nin yalnızca 300 Ukraynalıya sığınma izni verdiği anlaşıldı.

Rusya'nın saldırılarından savaş mağduru Ukraynalılar, hayatta kalmak için AB ülkelerine sığınma yarışına girdi.

Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği (BMMYK) ülkeden ayrılan Ukraynalı sayısının 2 milyonu geçtiğini duyurdu.

Ukraynalı mültecilerin sayısının bu kadar yüksekken, savaş karşıtı söylemleriyle gündeme gelen İngiliz hükümetinin bu kararı, ikiyüzlü tavrı da gün yüzüne çıkardı. İngiltere'ye tepki yağarken 300 Ukraynalı mülteci kararı, "Savaşa evet, mülteciye hayır" olarak nitelendirildi.

İngiltere İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, kabul edilen Ukraynalı sayısının 50'den 300'e çıkarıldığını belirtti.

Resmi verilere göre toplamda Ukrayna'dan 17 bin başvurunun yapıldığı, yaklaşık 9 bin kişinin ise evrak eksikliklerinden ötürü başvuruyu tamamlayamadığını belirtilirken, toplamda 26 bin 700'ü bulan başvuru sayısından yalnızca 300 kişinin ülkeye alınması, büyük bir skandal olarak nitelendirildi.

İsrail'de Ukrayna mültecileri için 'Yahudi' şartı

 

İspanya'da sağcı lider: Müslüman mültecilere kapıları açmayın

 

BM: 874 bin mülteci Ukrayna'dan komşu ülkelere geçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)