BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkraynalı mültecilerin çocukları Polonya'da dil eğitimi görmeye başladı----

Ukraynalı mültecilerin çocukları Polonya'da dil eğitimi görmeye başladı

Ukraynalı mültecilerin çocukları Polonya'da dil eğitimi görmeye başladı
14 Mart 2022 - 19:51 www.finansgundem.com

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna'dan kaçan mültecilerin çocukları Polonya'daki okullarda dil eğitimi görmeye başladı

Polonya Eğitim ve Bilim Bakanı Przemyslaw Czarnek, Lubycza Krolewska'da düzenlediği basın toplantısında, 30 bin Ukraynalı çocuğun Lehçe dil eğitimi aldığını duyurdu.

Lehçe konuşamayan Ukraynalı çocukları, Polonya eğitim sistemine entegre etmenin en iyi yolunun okullardaki hazırlık bölümleri olduğunu belirten Czarnek, ülkedeki kapalı okulların da bu amaçla kullanılması gerektiğini kaydetti.

Bakan Czarnek, Polonya'ya gelen okul çağındaki 600-650 bin çocuktan 30 bininin eğitime başlamasıyla ilgili olarak da bu rakamın çok düşük olduğunu, Ukraynalı velilerin büyük bölümünün bu konuda hala bir karara varamadığını söyledi.

"Ukrayna'dan Polonya'ya 1 milyon 720 bin 227 kişi geçti"

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinden (BMMYK) yapılan açıklamaya göre, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna'dan Polonya'ya 1 milyon 720 bin 227 kişi geçti.

AGİT'ten Rusya'ya ''devlet terörü'' suçlaması

 

Savaşın 19'uncu gününde Rusya'dan Başkent Kiev'e ağır darbeler

 

Erdoğan: Kalıcı ateşkes için çalışmaya yılmadan devam edeceğiz

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)14 Mart 2022 23:32

    Evin  tıkıldı. otomobillerin yandı yok oldu. işin gücün ev eşyaların. komşuların, herşeylerin yok. ömür boyu yaşar buralarda gözlerimi kaparım dediğin o mahallen yok. Hiç aklına gelmeyen savaş ve kaçışdasın. kimseye muhtaç olmam derken banka paraların bile artık yok. Gerçekten sıfıtdan başlayan hayat. birde orada bir çok kişi psikolojık olarak ağır tranva geçiriyordur. dışarıdan normal ama iç dünyasında çökmüş halde bir çok insan. psikolojık destek kesinlikle verilmeli. Bu alan genelde ihmal ediliyor savaşlarda, ama ağır tranvalar için buda şart.