BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan: İzleri silinen bir eseri daha yeniden hizmete kazandırıyoruz----

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzleri silinen bir eseri daha yeniden hizmete kazandırıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzleri silinen bir eseri daha yeniden hizmete kazandırıyoruz
15 Nisan 2022 - 15:07 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün açılışını yaptığımız Ayasofya Fatih Medresesi ile izleri silinmek istenen bir eseri daha hamdolsun yeniden şehrimize kazandırıyoruz" dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden İhya Edilen Ayasofya Fatih Medresesi Açılış Programı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

İlk müderrisi Molla Hüsrev olan medresede Ali Kuşçu da ders vermiştir. Medrese farklı tarihlerdeki bakım, onarım ve inşalar ile 1914 yılına kadar eğitim hizmetine devam etmiştir. Daha sonra bir müddet de öksüzler yurdu olarak kullanıldıktan sonra görüntüyü bozduğu gerekçesiyle yıktırılmıştır. Ayasofya'yı asli kimliğinden kopararak müzeye çeviren zihniyet, maalesef bu medreseye de tahammül edememiştir. Bu tarihi medrese sessiz sedasız ortadan kaldırılmıştır.

Ayasofya Fatih Medresesi'nde olduğu gibi kimi zaman ihmalden kimi zaman gafyetten tarihi eserler yıkılmış içindeki nadide eserler yok olup gitmiştir. Şu sur içi var ya burası işte 800'e yakın mescidin olduğu bir yer ve buradaki bu mescidlerin büyük çoğunluğu yıkılmış, satılmış, ahıra çeverilmiş tek parti zihniyetinde.

Bugün açılışını yaptığımız Ayasofya Fatih Medresesi ile izleri silinmek istenen bir eseri daha hamdolsun yeniden şehrimize kazandırıyoruz. Eğitimden akademiye her alanda maziden atiye uzanan sağlam köprüler kurmanın gayretindeyiz.

Medresemizde inşallah yarının alimleri, münevverleri, bilim insanları, araştırmacıları yetişecektir. Bu güzide eserin 13 ay gibi çok kısa sürede ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamursuz Bayramı mesajı

 

Erdoğan duyurdu: E-ticarete kısıtlama

 

Erdoğan açıkladı: İhracata yönelik yatırımlara finansman desteği